CHP kesin bir dille reddetmişti, Kılıçdaroğlu açıklama yaptı: Bizim açımızdan sorun yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim için konuşulan 14 Mayıs tarihine ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok" dedi. CHP Grup Başkanvekili Özkoç ise parti olarak bu tarihe karşı olduklarını açıklamıştı.

GİRİŞ 21.01.2023 13:44 GÜNCELLEME 21.01.2023 14:12
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim takvimine ilişkin, "14 Mayıs olarak ifade ediyorlar. Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. 14 Mayıs gelince de 'Yeter söz milletin.' dedik. Millet İttifakı da zaten bunu istiyor. Yeter söz milletin olacak." dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunu (TÜRKONFED) ziyaret eden Kılıçdaroğlu, görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ÖNCE ALTI LİDERİN KONUŞMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Genel af olması lazım mı?" sorusuna, "Önce bu konuyu altı liderin konuşması lazım. Ondan sonra benim bu konuda düşüncelerimi ifade etmem lazım." diye cevap verdi.

SEÇİM TARİHİ İÇİN ÖNE ÇIKAN TARİH: 14 MAYIS

Seçim takvimine ilişkin bir açıklaması olup olmayacağı sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "14 Mayıs olarak ifade ediyorlar. Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. 14 Mayıs gelince de 'Yeter söz milletin.' dedik. Millet İttifakı da zaten bunu istiyor. Yeter söz milletin olacak." ifadelerini kullandı.

ÖZKOÇ "NET OLARAK" AÇIKLAMIŞTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesiyle ilgili de "Biz kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan'dan önce olacak her seçime 'Evet deriz' dedik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyor. Nasıl çıkartmak istiyorlarsa öyle çıkartacaklar" diyerek yanıt verdi.

Başkan Erdoğan'ın 14 mayıs olarak mesajını verdiği seçim tarihine 6'lı masadan ilk tepkiBaşkan Erdoğan'ın 14 mayıs olarak mesajını verdiği seçim tarihine 6'lı masadan ilk tepki

AKŞENER'DEN OLUMLU SİNYAL

CHP'nin kesin reddettiği tarihe ilişkin İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in "Mayıslar bizimdir" paylaşımı bu tarihe olumlu bir yaklaşım olarak yorumlandı.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • dertli 1 yıl önce Şikayet Et
    bu seçim acayip şeyler oluyor 6 parti birleştirilip 6 lı masa adı altında ittifak kurduruluyor buna Türkiye düşmanı pkaka ve içimizdeki hdp ile fetö yapılanması gizli olark buraya sokuluyor ingiltere ve abd bu yapıyı dstklyrk ve yönlendirrk oyunlar kuruyor dış odaklar Türkiye nin yükselen gücünün önünü keserek sömürge yapmak terör örgütleri kendilerini kurtarmak için bu oyunun parçası oluyor partilerde hükümette yer alabilme sevdasıyla bu güçlerin kuklalığını kabul ediyorlar tarihte böyle bir oyun sergilenmedi ne acayip ve üzücü durum bununla ümitlenip çemkirenler utanmadan sıkılmadan gurur duyabiliyorlar unuttukları bir şey var kocaman bir MİLLET var sandıkta ne yapacağını bilen bir MİLLET
    Cevapla
  • Kahraman 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    6+1 masa bir araya gelecek,biri kaz,diğeri köz,diyecek,karar çıkmayacak.Aradan ne kadar zaman geçecek,Allah bilir.Tekrar ha bir gayret toplanacaklar,yine aynı senaryo,yine bir sonuç,yok.Bu kısır döngü böyle,haftalar,Aylar belkide yıllarca sürecek ve Memleket hayrına hiçbir iş gerçekleşemeyecek.Edki dönemdeki koalisyon Hükümeti döneminden milyon defa kötü bir akıbet TÜRKİYEyi felç eder.İç savaş çıkarki RAK gibioluruz,ABD:de teklik kurşun atmadan,Topraklarımızı Demokrasi getireceğim diye istila eder.Bu 7 benzemezin,toplanıp,toplanıp dağılması,bunun işaretidir.Bu masanın kuruluş amacıda budur.Bu gerçekleri görmeyen,göremeyen,muhalefetteki partilerin halk tabanıda, yarın TÜRKİYE elden gidince
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz önce konuşup karar almamız lazım, ne zaman konuşacaksınız, hele seçimler geçsin konuşacağız...
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz 6 lı masa olarak tuvalet terliğini cumhurbaşkanı adayı olarak koysak, kesin kazanır dediler. Onu bile ortaya koyamadılar. Çünkü o kalitede bile içlerinde aday yok.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP liler ayik hezmiyorlar galiba. Baksaniza kimsenin kimseden haberi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çakallar iş başında - Gazete manşetleri
Yılın ilk karı yüksek kesimlere düştü!