CHP grubundan Kılıçdaroğlu'na "aday belirleme" yetkisi: Bir isim üzerinde de anlaşıldı
CHP grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde tam yetki verdi. Toplantıya katılan milletvekillerinin bir aday üzerinde anlaştıkları da kaydedildi.
CHP grup toplantısı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde basına kapalı yapıldı. Kılıçdaroğlu'nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıya, deprem bölgesinde görevli milletvekilleri çevrimiçi katıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gerçekleştirilen çalışmaların ele alındığı toplantıda, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi" hazırlıkları görüşüldü.
CHP grubu, Genel Bakan Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde tam yetki verdi.
Görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP TBMM grubu olarak 26 Şubat günü olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantımızda cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonra bütün süreçlerde grubumuz adına karar verme sürecinde oybirliğiyle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tam yetkilendirilmiştir" dedi.
Özel ayrıca, toplantıya katılan milletvekillerinin bir aday üzerinde anlaştıklarını da söyledi:
"Arkadaşlarımızın tamamına yakını söz hakkını kullandı. Aday belirleme noktasında metin üzerinde ortaklaştılar. Aslında metinde bulmayacağınız bir isim üzerinde de ortaklaştılar."
-
VEDAT UYGUN 2 yıl önce Şikayet EtŞimdi tek yetkili Kemal beymi oluyorBeğen
-
Bulut 2 yıl önce Şikayet EtYaziklar olsun memleketin basina bir hal gelse bu millet boyle bunlarin keyfini bekler aklli ol ey millet gecmis sol partilerin yonetimlerini milletin cilelerini unutma sonra pisman olma cennet mekan Abdulhamit Hanı ne yaptilar milleti nasil perisan ettiler ey millet birde siyasi deprem yasama Allah korusun bu enkazin altinda herkes kalirBeğen Toplam 1 beğeni
-
T.C. 2 yıl önce Şikayet Etİlkokul seviyesinde belge düzenlenmiş. Antetli kağıdınız da mı? yok. Size bırakın leblebici dükkanını, leblebinin tanesi bile emanet edilmez.Beğen
-
mehmet 2 yıl önce Şikayet EtYetki almışken kendini aday göster kemalim.. yetki vermek ne demek hemşolar çıkın adayımız kılıçdaroğlu dur deseydiniz daha şık olurdu.meral abla da başını taşlara vuraydı umurunuzda da olmayayadı. ama ne gezer çadır tiyatrosu işteBeğen Toplam 1 beğeni
-
Alii 2 yıl önce Şikayet EtSn. by, by, Kemal chp den yetkiyi almış. başkalarına ne oluyor ki? 6+1 masanın patronu, masaya yumruğunu vurdu, işinize gelirse, maral hanım.Beğen Toplam 3 beğeni