Akşener çağrı yapmıştı! İmamoğlu ve Mansur Yavaş kararını duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, adaylık çağrısı yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e cevap verdi. İki isim de Kılıçdaroğlu'na desteğini duyurdu.

GİRİŞ 04.03.2023 00:48 GÜNCELLEME 04.03.2023 12:14
Bu Habere 520 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nı oluşturan altılı masanın son toplantısından sonra İYİ Parti Genel İdare Kurulu bugün toplandı ve ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kameraların karşısına geçti.

Akşener masayı dağıttı! Saadet, Deva, Gelecek ve DP'den son dakika açıklamasıAkşener masayı dağıttı! Saadet, Deva, Gelecek ve DP'den son dakika açıklaması

AKŞENER ÇAĞRI YAPMIŞTI!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamada "Noter masasına döndü" diyerek Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını onaylamadığını belirterek Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na 'Aday olun' çağrısı yapmıştı.



İKİ İSİMDEN DESTEK MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verdi.

YAVAŞ:  AYNI ÇİZGİDEYİZ

Yavaş açıklamasında, ''Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir.'' ifadelerini kullandı.



İMAMOĞLU DA KILIÇDAROĞLU'NA DESTEĞİNİ DUYURDU

Ekrem İmamoğlu ise, ''Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum.CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur.'' dedi.

 


BAŞKANLAR GÖRÜŞECEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamalarının ardından CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının Ankara'ya hareket ettiği belirtildi.

Belediye başkanlarının cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde toplantı yapacakları öğrenildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, depremle ilgili çalışmalar nedeniyle toplantıya katılması beklenmiyor.

Öte yandan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beldesinden büyükşehrine kadar tüm belediye başkanlarımızla birlikte, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde geleceğe yürüyoruz. Azimli, kararlı ve umutluyuz. Hep beraber çalışacak, hep beraber kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 520
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir izin alıp da , elimde mikrofon ile sokaklarda , caddelerde, parklarda Avm lerde dolaşmak istiyorum.siyke bir soru sormak için.....! Sayın Vatandaşlarım, Sizler hanı Biz de muhalefetiz biz diye ortada gezen kişilerin yeteri kadar can sıkıp kabak tadı verdiklerine mi inanıyorsunuz yoksa böyle devam edip de hepimizi guldurduklerine mi inanıyorsunuz? Sıkıldık hepinizden demek gelmiyor mu artuk içiniz den? Diye bir kaç soru sormak istiyorum. bakalım ne cevap alacağım. Yeter artık daaa. Sonuçta bizde insaniz. Her dakika yalan dolan nereye kadar oyleya. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Caka bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu altılı masanın içinde ve dışında olanların haline bakın hepsi kene misali kime yapışsak derdinde.
    Cevapla
  • mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar rüyalarında dahi göremeyecekleri makama gelmişler.Niye bırakıp gitsinler.Bu pısırıklar ülkemi yönetir.Akp ye kızıp oy kullanmayacaktım ancak sanırım hata yapıyorum..Bunlara bakınca Reise destek vermek şart gibi..
    Cevapla
  • Kadir karakuş 1 yıl önce Şikayet Et
    bay bay kemal gozlerini korkutmus yada Umutlari yok Secilemeyiz diye. Meraklanmayin bay Kemalinizde secilemeyecek .Allahin izniyle..
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    KK aday olur seçimi kaybeder istifa eder bu arada ekrem bey belediyede yada partili olarak CHP içinde başkan yapılır meclis kendini fes eder erken seçim ile ekrem bey seçime girer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Suriye ve Irak'ta PKK hedefleri vurulmaya başlandı
Saldırı sonrası tahliye edilen TUSAŞ çalışanı: Hainlere inat daha fazla çalışacağız