Mustafa Şentop: Sağ koltukta oturan adamı arabadan attık

ASAD Platformu, TBMM Başkanı Şentop'u konuk etti. Şentop, "Cumhurbaşkanı Erdoğan gaza bastıkça, sağ koltuktaki adam frene basıyordu. Biz sağ koltukta adam istemiyorduk ve adamı arabadan attık" dedi.

Mustafa Şentop: Sağ koltukta oturan adamı arabadan attık
Mustafa Şentop: Sağ koltukta oturan adamı arabadan attık
GİRİŞ 27.05.2023 10:32 GÜNCELLEME 27.05.2023 10:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 24.05.2023, Perşembe günü Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu ASAD‘ın İstanbul’daki toplantısına katıldı. Medya, siyaset, akademi ve iş dünyasından birçok önemli ismin katıldığı toplantıda konuşan Şentop, Türkiye’de başkanlık sistemi tartışmalarının yeni olmadığını, aslında 1970’lerin başında Milli Nizam Partisi dönemine kadar dayandığını ve 1980’lerde ise bu fikri olgunlaştırdıklarını söyledi. 2017 yılına gelindiğinde ise kendisinin de yer aldığı Anayasa Komisyonunun, şu anki sisteme son halini vermesi ve referandumun ardından hayata geçirildiğini ifade etti.

Bürokratik vesayetin, iktidar partilerinin hareket alanını sınırlandırdığı eski Türkiye’yi sürücü eğitimlerinde kullanılan iki direksiyonlu bir arabaya benzeten Şentop, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gaza bastıkça, sağ koltuktaki adam frene basıyordu” dedi. “Biz sağ koltukta adam istemiyorduk ve adamı arabadan attık” diyerek, bu sefer Fethullah Gülen’in sağ koltuğa oturmak istediğine dikkat çekti. Onun da 15 Temmuz sayesinde işinin bitirildiğini ifade etti.

Toplantıya ev sahipliği yapan ASAD Başkanı Murat Doğanay, TBMM Başkanına plaket takdim etti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım; Abdüllatif Şener'in oğlunu özel kalem müdürü mü yaptınız? inanmıyorum ama birde sizden duyalım istedim. eğer yapmışsanız bir bildiğiniz vardır
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    ŞART-ŞART-ŞART !!! Birinci turda REİS'i tercih edenlerin oyları SANDIKLARDA DURMUYOR ARTIK. Aynı kişilerin öncelikle, MUTLAKA İKİNCİ TURDA DA GİDİP OY VERMESİ GEREKİR...Çünkü, diğer yerlerden ilave oy katkısı olabilmesi için, birinci turdaki oyların GARANTİ OLMASI ŞART-ŞART-ŞART !!!
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayesinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti