Akşener'in tavrı İYİ Parti'yi karıştırdı! Büyük istifa dalgası yakın

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in CHP'deki değişime rağmen seçimlerde iş birliğine kapıyı kapatması partilileri rahatsız etti. İttifaksız seçimin yenilgiyle sonuçlanacağını söyleyen partililer "Bu tutum sürerse istifalar artacak" diyor.

Akşener'in tavrı İYİ Parti'yi karıştırdı! Büyük istifa dalgası yakın
Akşener'in tavrı İYİ Parti'yi karıştırdı! Büyük istifa dalgası yakın
GİRİŞ 12.11.2023 10:44 GÜNCELLEME 12.11.2023 12:18
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Genel seçimleri kaybetmenin sorumlusunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak gören İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, CHP’deki değişimin ardından bir kez daha yerel seçimde işbirliğine kapıyı kapattı.

Bu durum sonrasında arka arkaya gelen ayrılıklara dikkat çeken bazı partililer, “Başka istifalar da olabilir” dedi.

"BU TUTUM SÜRERSE İSTİFALAR ARTACAK"

Cumhuriyet’te yer alan kulis haberine göre, bazı partililer Akşener’in kapıları kapatmasının “anlam veremediklerini, bu stratejinin başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyükşehirleri ve ilçelerini yeniden iktidara teslim etmek anlamına gelebileceğini” düşünüyor. Partililer, “Akşener’in bu tutumunu sürdürmesi halinde partideki istifaların artacağını” belirtiyor.

Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor! Tarih belli oldu...Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor! Tarih belli oldu...

CHP'NİN ADAYI MANSUR YAVAŞ'I DESTEKLİYORLAR

İYİ Partili kurmaylar ayrıca “Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına başka bir adayın çıkarılması stratejisine” de karşı çıkıyor. “Yavaş’ın, İYİ Parti tabanına da yabancı olmadığı ve bu nedenle Ankaralı İYİ Parti seçmeninin yerel seçimlerde bir kez daha oy vereceği ismin Yavaş olacağının yapılan tüm anketlerde ortaya çıktığını” da ifade eden İYİ Partiler şu eleştirilerde bulundu:

“Yavaş’ın Ankara seçmeni üzerindeki gücü belli. Hem CHP seçmeninden hem de İYİ Parti seçmeninden oy alabilen bir isim Yavaş. CHP ile Ankara özelinde pekâlâ işbirliği yapılabilir. Ankara’da büyükşehir belediye başkanlığı CHP’ye bırakılabilir, karşılığında ise milliyetçi-muhafazakar seçmen yapısına sahip Keçiören, Etimesgut, Polatlı gibi ilçelerin yönetimine de İYİ Parti talip olabilir. Böylece sadece büyükşehir belediye başkanlığı değil, AK Parti ve MHP’nin yönetiminde olan ilçe belediyeleri de muhalefetin eline geçebilir. Ancak kapıları kapattığınız zaman ilçe belediye başkanlıkları da tehlikeye girer." 

SEÇMEN İYİ PARTİLİ KURMAYLARLA AYNI FİKİRDE DEĞİL

Ancak İYİ Parti seçmeni, parti kurmaylarıyla aynı fikirde değil. 

MetroPOLL Araştırma'nın yerel seçimlere ilişkin anketine göre İYİ Parti seçmeninin yüzde 74,7’si yerel seçimlere kendi adayıyla girmek istiyor.

İSTATİSTİKLERE GÖRE İTTİFAKIN KAZANANI CHP

İstatistikler de Akşener'in "ittifak" karnesinin kırıklarla dolu olduğunu gösteriyor.

Kuruluşundan bu yana CHP ile kurulan ittifaklarda sadece "CHP'ye kazandırma" stratejisinin figüranı olan İyi Parti'nin mevcut durumda hiçbir büyükşehir veya ilde yönetimi bulunmuyor. İyi Parti, Türkiye'nin en çok oy alan ilk 5 partisi arasında yer almasına rağmen ülke genelinde 922 ilçenin sadece 18'ini kazanabilmiş durumda.

İyi Parti’nin; büyükşehirde 144, il genel meclisinde 23, belediye meclislerinde 1114 üyesi bulunuyor.

İyi Parti'nin İstanbul ve Ankara adayı nasıl kampanya yürütecek? Akşener'de 'soru'n büyük!İyi Parti'nin İstanbul ve Ankara adayı nasıl kampanya yürütecek? Akşener'de 'soru'n büyük!

Nursena Akbaba Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Devlet bey aksenere davet gönderdi nedensiz nicinsiz falansız amasiz mhp dön devletimiz sağlam olsun
    Cevapla
  • tepki 11 ay önce Şikayet Et
    konu kazanmak degil secim de darbe yedigi aldigi oydan fazla oy almasi gerek yoksa chp pkk hizmet edip bu sefer de yuz de 4 alir ise oy kaybi var denecek kaos orda baslayacak ayni sey pkk icin de gecerli cikip chp oy der ise kendi oyu duser bu panik demek pkk chp ise butun oy benim diyecek hazira koyacak olay bu konu kazanmak yerine guc bende demek
    Cevapla
  • İsim SOYİSİM 11 ay önce Şikayet Et
    İP, CHP ye seçmen (oy) aktarılsın diye var oldu. CHP den uzaklaşacaksa linç edilir tarumar olur. Sadec CHP nin yanında kalıp payını alma hakkı var.
    Cevapla
  • Gezgin 11 ay önce Şikayet Et
    Utanmadan hala chp hdp ittifakına yanasmak işin herseyi yapıyorlar yuhh ya
    Cevapla
  • Das 11 ay önce Şikayet Et
    AKSENER MHP Ye gecmeli
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    kapısından bile içeri almazlar
    Cevapla
  • Soner 11 ay önce Şikayet Et
    komik bu kadin kesinlikle gelmez davet edip durmayin artik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran suikast saldırısı düzenlemişti! Netanyahu'nun evinin görüntüleri ortaya çıktı
Dünyanın en zengin ülkeleri açıklandı! Türkiye listede kaçıncı sırada?