İYİ Partili Dikbayır, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kendisi hakkında suç durusunda bulundu, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

İYİ Partili Dikbayır, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu
İYİ Partili Dikbayır, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu
GİRİŞ 22.11.2023 16:54 GÜNCELLEME 22.11.2023 16:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İYİ Parti tarafından hakkındaki iddialar nedeniyle tedbirli ve kesin ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçeyle yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulundu.

Dikbayır ayrıca avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, nüfuzu kötüye kullanma, kişisel verileri ihlal etme suçlarından kendisi hakkında soruşturma yürütülmesini istedi.

İki hafta önce partisinin Meclis Grubuna ve Genel Merkez Disiplin Kuruluna verdiği dilekçelere yanıt alamadığını, bu iddiaların üstünün örtülmesini istemediği için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Dikbayır, aynı doğrultuda dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına başvurduğunu söyledi. Dikbayır, gerçeklerin ortaya çıkmasını istediğini belirterek, süreci takip ettiğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Adam delikanlı çıktı ama baştan niye girdi buralara
    Cevapla
  • Adem 9 ay önce Şikayet Et
    Kurban olduğum Allah CC böyle şaşırtıyor
    Cevapla
  • haydar 9 ay önce Şikayet Et
    çok pis kokular geliyor iyi partide çok pis..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Scooter sürücüsünü kural ihlalleri kazaya neden oldu! Korkunç anlar böyle görüntülendi
Tam 68 bin kat daha güçlü! İşte 2024'te tanıtılan sıra dışı silahlar...