Resmen kadın ordusu... Canlı yayında açıkladı: 600 bin!

Üye sayısı birçok partinin toplam seçmen sayısını sollayan AK Parti'de kadın faktörü ciddi fark oluşturuyor. AK Parti’nin kadın üye sayısının 5,5 milyona, sahada aktif çalışan kadın üyelerinin ise 600 bine ulaştığı açıklandı.

GİRİŞ 12.05.2024 13:51 GÜNCELLEME 12.05.2024 15:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Kanal7’de yayınlanan Başkent Kulisi programına konuk oldu. Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet’in gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Ayşe Keşir, AK Parti’nin sahada faal çalışmalarına katılan kadınların sayısının 600 bine ulaştığını söyledi. Keşir, AK Parti’nin kadın üye sayısının ise 5,5 milyon olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir Başkent Kulisi'ndeAK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir Başkent Kulisi'nde

TÜRKİYE’Yİ ARŞINLAYAN YARIM MİLYONU AŞKIN DEV KADRO

Kadınların sahada faal görev almasının AK Parti’ye iktidar olma kodlarını verdiğini vurgulayan Ayşe Keşir, kadınların görevli oldukları noktalarda gerçekleştirilen ev ziyaretlerinde, yaşanan sorunları doğrudan dinleme, analiz etme ve üst kurullara aktarmasının öneminden bahsetti.

Ayşe Keşir, şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti Kadın Kollarında toplam 5,5 milyon üyemiz var. Mahalle, ilçe, il teşkilatlarında, kongrelerinde seçilen aktif gönüllü, etkin sahada siyaset yapan yaklaşık 600 bin kadın arkadaşımız var.

SAHANIN NABZINI, KADINLARLA KAPISINI ÇALDIĞIMIZ EVLERDE TUTUYORUZ

Kadın kollarının diğer yapılardan farkı, evlerin kapısını çalabilmemizdir. O kapılar daha çok kadınlara açılıyor. Kapıyı çalan ekipte kadının olması veya kapıyı kadının çalması bize iki şey sağlıyor. Propaganda açısından aday tanıtımı, broşür dağıtımı vs. İkincisi ve çok daha önemlisi, o evin içindeki sorunu görüp dinliyorsunuz. Kadın sorunu kadına anlatıyor çünkü. O sorun ne ise oradan alıp, üst kurullarımıza iletiyorsunuz ve sahanın nabzını tutmaya çalışıyoruz. Bizim 22 yıllık varlık nedenimiz o evlerin içinden beslenmemizdir.”

ERDOĞAN FAKTÖRÜ

AK Parti’nin gücünün önemli bölümünü sahada mücadele eden kadınların oluşturduğunu söyleyen Ayşe Keşir, AK Parti iktidarı döneminde kadının ve ailenin güçlendirilmesine yönelik politikalar üretilmesi için hayata geçirdiği projeleri de anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda ciddi bir misyon üstlendiğinin altını çizen Keşir, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu teşkilata ve kadınların gücüne çok güveniyor. Yakın siyasi tarihe baktığınızda kadınların bu şekilde yerelden itibaren güçlenmesinin mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Beyoğlu Belediye Başkanlığı tarihi dönüm noktasıdır. Oradan başlayan ve yakın tarihin önemli bir izidir kadın siyaseti.” dedi.

___________

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 4
  • Kaan 4 ay önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Kul 4 ay önce Şikayet Et
    Ak Parti;Rabbimizin bu memlekete bir lütfu olarak ihsan ettiği Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın samimiyetinin,vermiş olduğu mücadelenin,en önemliside rızâi ilâhiyeyi şiar edinmesinin karşılığında Allah'ın yardımı ile 22 senedir ayakta kalan bir partidir.Rahmetli Özal'ın samimiyetinin sonucunda 90'li yılların başından Ak Parti'ye kadar ANAP'ın ayakta kalması gibi.
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 4 ay önce Şikayet Et
    Sayının önemli olmadığı mart ayında görüldü. Dünya'da 2 milyara yakın müslümanız meselâ,ama sonuç ortada.
    Cevapla
  • Emine 4 ay önce Şikayet Et
    Sahada çalışan kadın erkek farketmez halkın dilinden anlamadıkça başarılı olmak zor Alçakgönüllü dürüst anlayışlı dinlemeyi bilen problem varsa sonuca ulaştırabilecek niteliklerde olmalı Kibirli taraf tutan dinliyor gibi görünüp dinlemeyen ye kürküm ye kişiler olmamalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi