Dışişleri Bakanlığı teşkilatına ait vakıf kurulacak

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun teklifine göre Dışişleri Bakanlığı teşkilatına ait vakıf kurulacak.

GİRİŞ 30.05.2024 00:39 GÜNCELLEME 30.05.2024 09:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu teklifi kabul edildi ve yasalaştı.

Kabul edilen maddelere göre, Dışişleri Teşkilatını güçlendirmek ve personel temsil kabiliyeti yüksek ve donanımlı yetiştirilmesi Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı kurulacak. Vakıf taşınır taşınmaz almak, kiralamak, gerektiğinde bunların kullanımını kısmen veya tamamen Bakanlığa bırakabilecek. Vakıf Yükseköğretim Kurumu kurabilecek.

Vakfın gelirlerini bağış ve yardımlar, vakıfça düzenlenecek konferans, seminer, ulusla ve uluslararası toplantılardan elde edilecek gelirler, vakıf tarafından verilecek hizmetlerden elde edilecek gelirler, eğitim-öğretim faaliyetlerinden sağlanacak gelirler, vize aracılık hizmetlerinden genel bütçeye aktarılacak pay düşüldükten sonra kalan kısımdan vakfa aktarılacak tutardan oluşacak.

Vakıf bağışlardan kaynaklanan veraset ve intikal vergisinden ve taşınmaz malların tapu harcı, emlak vergisi ve taşınmazlara ait vergi ve harçlardan muaf olacak.
Vakfın kurulması amacıyla Bakanlık bütçesinden on milyon lira aktarılacak.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Osmanlı Başkenti 3 ay önce Şikayet Et
    Sorgulayan yok nasıl olsa Ülkeme faydalımı bilmem Umarım öyledir Yani ne gerek var?ondan muaf bundan muaf! Var olanları kapatmak gerekmezmiydi?
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim Hayırlı Eylesin İnşaALLAH
    Cevapla
  • Hüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Siz önce şu ittihat ve terakki artığı büyükelçi ve konsolosları bir temizleyin. Dışişleri hala eski Türkiye
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    iyiki öyle.......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!