Altun'dan New York polisinin AA foto muhabirine müdahalesine tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Filistin'e destek gösterilerini takip eden AA foto muhabiri Fatih Aktaş'ın New York Polisinin sert müdahalesine maruz kalmasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 02.06.2024 23:17 GÜNCELLEME 03.06.2024 10:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün ABD'nin New York kentinde Filistin'e destek gösterilerini takip eden AA foto muhabiri Fatih Aktaş'ın, New York polisinin sert müdahalesine maruz kaldığını ifade etti.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİNİN BEL KEMİĞİDİR"

Aktaş'a yapılan fiziksel saldırıyı kınadığını vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Kendisine ve Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Basın özgürlüğü, demokrasinin bel kemiğidir. Adaletsizliğe, haksızlığa karşı mücadele veren tüm hakikatperver gazetecilerin yanında olmaya devam edeceğiz."


HAMZA DAĞ: GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AA foto muhabiri Fatih Aktaş'ın New York Polisinin sert müdahalesine tepki gösterdi.

Dağ açıklamasında, ''Anadolu Ajansı foto muhabiri Fatih Aktaş, Filistin’e destek gösterilerinde New York polisinin göstericilere yönelik şiddetini görüntülediği esnada kendisi de bu şiddete maruz kalmıştır. Kendi sınırları içinde faaliyet gösteren gazetecileri korumayan ABD’nin, basın mensuplarına doğrudan saldırmaya başlayarak basın ve ifade özgürlüğü konusunda kağıttan bir kaplan olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Türkiye tüm kurumlarıyla Filistin’in haklı davasında yanında olmaya, dünya kamuoyunda gündeme getirmeye ve zulmün bitmesi için elinden geleni yapmaya devam edecektir. Saldırının faillerini kınıyor, Fatih Aktaş kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.'' dedi.

 

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    özgür abd diye yırtınanlar niye sesiniz çıkmıyor. belli ki soyunuz türk değil.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 3 ay önce Şikayet Et
    Daha sert müdahaleyi de ABD basın mensuplarına yapmalıyız.
    Cevapla
  • suat 3 ay önce Şikayet Et
    Ülke olarak anca tepki veriyoruz, yaz babam yaz, ne oluyorsa yazınca kim sallıyo?
    Cevapla
  • ZİRVE 3 ay önce Şikayet Et
    Sen iktidar olursun ABD- ye savaşmı açacaktın CHP zihniyeti
    Cevapla
  • maremer 3 ay önce Şikayet Et
    gücün ne kadarsa o kadarını yaparsın çalış ülkeni yücelt başka tepkiler de verelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap