Görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı hakkında mahkemeden karar!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış 'silahlı terör örgütünü yönetmek' suçundan 19,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GİRİŞ 05.06.2024 14:25 GÜNCELLEME 05.06.2024 15:13
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı davanın duruşması, saat 10.30 sıralarında başladı. Akış'la beraber 13 kişinin yargılandığı Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 6 avukat katıldı.

Bakanlık duyurdu! Hakkari Belediye Başkanı görevden alındı! Yerine Vali atandıBakanlık duyurdu! Hakkari Belediye Başkanı görevden alındı! Yerine Vali atandı




DEM'Lİ VEKİLLER VE POLİS ARASINDA GERGİNLİK YŞANDI

Duruşmayı izlemek isteyen DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, DEM Parti milletvekilleri ve partililerin adliye bahçesine girişlerine izin verilmedi. Polis, adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve eski DEP Milletvekili Leyla Zana'nın da bugün Hakkari'ye gelecekleri belirtildi. Adliye binasının dışında bekletilen DEM Parti'li milletvekilleri ile polis görevlileri arasında da zaman zaman tartışma yaşandı.

 

'ASLA KAÇMA GİRİŞİMİNDE BULUNMADIM'

Duruşmaya katılıp, savunma yapan Akış, "Benim kaçtığıma ilişkin haberleri duydum. Asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa, onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Barış dedim, kardeşlik dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen de diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ'cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum" dedi

MAHKEMEDEN KARAR

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış' a yargılandığı davanın bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mehkemesi' nde görülen duuruşmasında 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Mehmet Sıddık Akış, 19 yıl 6 ay hapis cezası kararının ardından zırhlı araçla adliye binasından çıkartılarak, Van Cezaevi' ne gönderildi.

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'in Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirmişti.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MAHALLE KOMİSYONLARINDA YER ALDIĞI BELİRLENDİ

Akış'ın, terör örgütünün mahalle komisyonlarında da yer aldığı ve aynı zamanda sorumlusu olduğu ifade edilen açıklamada, Akış'ın "Kırsalla irtibatını sürdürdüğü, küçük yaştaki çocukları ideolojik söylemlerle kandırarak örgüte katılımını sağladığı, Hakkari merkezinde yardım ve yataklık faaliyetlerini sürdürdüğü, örgütün kırsal alanından merkeze eylem amaçlı gelen teröristleri evinde barındırdığı" bildirilmişti.

ÖRGÜTTEN ALDIĞI TALİMATLA VATANDAŞLARI TEHDİT ETMİŞ

Terör örgütünün kırsal alanındaki kamplarına giden Akış'ın, üst düzey örgüt mensuplarıyla görüştüğü, Hakkari merkezinde örgüt karşıtı olan vatandaşları sözde vergi adı altında haraca bağladığı ve örgütten aldığı talimatlarla vatandaşları tehdit ettiği kaydedilmişti.

Açıklamada, bu kapsamda Akış hakkında "silahlı terör örgütünü yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava dosyası bulunduğu ve yargılamanın devam ettiği kaydedilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • murtaza 2 ay önce Şikayet Et
    vatan hainliğinden içeri tıkın
    Cevapla
  • çorumlu rektör 3 ay önce Şikayet Et
    Kabahat bunlarda degil. Besleyip asmayan bizde sallardırın bakalım meydanda sesleri nasıl çıkacak görelim.
    Cevapla
  • Fuat 3 ay önce Şikayet Et
    Daha fazla yaptırım uygulanmali pkk meclisten beklenmemeli
    Cevapla
  • Sivas 58 3 ay önce Şikayet Et
    19,5 yıl ona hediye olmuş. Nefesi kesilmeliydi.
    Cevapla
  • Zeki 3 ay önce Şikayet Et
    Insanlar halen hiç bir şey anlamadan konuşuyor. Bu şahısın seçilmesi engellenseydi kayyum da olamazdı. Yine pkk sempatizanı biri belediye başkanı olacaktı ama sicili temiz olacaktı. Yani 5 yıl oradan ayrılmayacaktı. Taktiği anlayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı