AK Parti'de 3 ayaklı yeni iletişim modeli

AK Parti'de milletvekilleriyle söylem çalışma grupları oluşturulacak, partililer arasında söylem birliği kurulacak. Milletvekilleri Meclis’te daha çok konuşacak. Parti yöneticileri ve milletvekilleri çok konuklu TV programlarına katılacak.

GİRİŞ 19.06.2024 10:48 GÜNCELLEME 19.06.2024 10:58
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

AK Parti, önümüzdeki dönem için üç ayaklı yeni bir iletişim stratejisi belirledi. Buna göre halkla iletişimde “kör noktalar” tespit edilerek milletvekilleriyle söylem çalışma grupları oluşturacak, AK Partili vekillerin Meclis’te daha çok konuşmaları sağlanacak ve basın toplantısı sıklıkları artırılacak. Yeni dönemde parti yöneticileri ve milletvekilleri çok konuklu TV programlarına katılacak. 

AK Parti yöneticileri, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelerek AK Partili vekillerin televizyon programlarına katılımını görüştü.

SÖYLEM GRUPLARI 

AK Parti’nin yeni iletişim stratejisi kapsamında halkla iletişimde “kör noktaları” tespit edecek olan parti yönetimi, öncelikle milletvekilleriyle dönem dönem değişecek söylem çalışma grupları oluşturacak. Bu gruplar gündem oluşturacak ve akışı belirleyecek konular üzerinde yoğunlaşacak; partililer arasında söylem birliği kurulacak. 

DAHA ÇOK KONUŞACAKLAR 

AK Partililerin yasa tekliflerinin Meclis’ten daha hızlı geçirilmesi için genelde Meclis Genel Kurulu’nda ya da komisyonlarda söz alması ve tartışma çıkartması istenmiyordu. Yeni dönemde vekillerin Meclis çalışmalarında gündem dışı, yerinden söz, sataşma, grup önerileri gibi başlıklarda her vesileyle konuşmaları sağlanacak ve basın toplantısı sıklıkları artırılacak. Gündemdeki her konu hakkında parti görüşünü dillendirecek olan AK Partililer, basın açıklamalarıyla vatandaşlara ulaşacak. 

TARTIŞMA PROGRAMLARINA KATILACAKLAR

AK Partili vekillerin ve parti yöneticilerinin, televizyonlardaki tartışma programlarına katılımı ile ilgili de yeni bir adım atılıyor. AK Partili vekiller ve parti yöneticileri, yeni strateji çerçevesinde bundan böyle televizyon programlarına aktif katılım sağlayacak. Partililer çok konuklu tartışma programlarına katılarak parti politikalarını ve güncel konuları değerlendirecek.

KAYNAK: MİLLİYET
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 26
  • Şaban 2 ay önce Şikayet Et
    bunu yapacaklarına halkın arasına inseler biraz halka kulak verseler inanın bunların hiç birine gerek kalmaz halktan kopmasınlar yeter
    Cevapla
  • YUSUF 2 ay önce Şikayet Et
    Bir yasanın gerek görüp getirdiği kısıtlamayı baska bir yasa çıkartarak ortadan kaldırmak ya da yetkinin el değiştirmesine yönelik düzenlemelerin vatandaşta haklı bir rahatsızlık yarattığı görülmeli.
    Cevapla
  • YUSUF 2 ay önce Şikayet Et
    Kanunlar herkese uygulanmalı, bir kişiye dahi uygulanmıyor ise o kanunu, yasayı çöpe atmak gerek. Çünkü uygulanmayanı gören diğer vatandaşın da adalete inancı kalmıyor. Örneğin vergisini zamanında ödeyen vatandaş odemeyenin borcunun affedildigini gördüğünde kendini devlet tarafindan kandırılmış hissediyor, imar barışı veya gecekondu afdi da öyle.
    Cevapla
  • Analitik 2 ay önce Şikayet Et
    Bence artık parti işleri için de ChatGPT kullanılmasına baslanilmali
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bence bunlara gerek yok halkın arasına inseler bütün sorunları dinleseler her şeyi çözülür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap