AK Partili Ensarioğlu'ndan DEM Partili vekile tarihi ayar: Alan da şerefsizdir, veren de!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Diyarbakır'daki ölümlü yangın faciasıyla ilgili mesnetsiz iftiralarda bulunan DEM Partili milletvekillerine çok sert yanıt verdi.

GİRİŞ 25.06.2024 22:03 GÜNCELLEME 25.06.2024 22:36
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

DEM Parti, Çınar-Mazıdağı yangın felaketi sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarının sebep-sonuç ilişkisinin araştırılması amacıyla Meclis araştırma önergesi verdi.

DEM PARTİLİLERDEN YANGIN FACİASIYLA İLGİLİ ALÇAK İFTİRA

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandığını söyleyerek, yangına müdahale edecek gece görüşlü helikopterin olmadığını iddia etti.

'SENİN HANGİ AKRABAN İŞ YAPIYOR? İSMİNİ SÖYLERİM ŞİMDİ!'

Daha sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu bir vekilin kamu kaynaklarından yararlandığı iddiasına yönelik söz aldı. Ensarioğlu, Meral Danış Beştaş'a yönelik olarak,

AK Partili Ensarioğlu'ndan DEM Partili vekile tarihi ayar: Alan da şerefsizdir, veren de!

“Diyarbakır Büyükşehirde senin hangi akraban iş yapıyor? İsmini söylerim şimdi. İlaçlama firması geçen yıl 17 milyona Diyarbakır Büyükşehirde ilaçlama yapmışken 63 milyon artı KDV'ye, 4 katına bir kişiye -üç kişiye davetiye çıkarmışsınız- 21/B'ye göre vermişsiniz; Cizre, Viranşehir ve Van Belediyelerini de 4 katına bu adama vermişsiniz, daha yeni bir firmaya vermişsiniz. Ve parasını da -paranız yoktu ya- 40 tondan 20 ton verdikleri halde 50 milyonunu, bu paranın 50 milyonunu da peşin vermişsiniz. Çıkın, burada anlatın bunu o zaman; yolsuzluğu yapan kimmiş, belediyenin kaynaklarını çarçur eden kimmiş çıkın, anlatın” ifadelerini kullandı.

'BUNU BURADA KAPATIYORUM'

Beştaş ise “Galip beyin de milletvekili olarak bunlara dair ilgisini söylemiştim çünkü kendisinin bana yönelik bir saldırısı vardı. Ama kendisi cevabında olayı aydınlatmak yerine asla ağzıma almayacağım ve bir Kürt'e, bir erkeğe, bir insana yakışmayacak bir kavram kullandığı için 'senin düzeyine düşmeyeceğim' dedim, bunu burada kapatıyorum. Galip Ensarioğlu'nun kayyum döneminde işe almak için ne kadar para aldığını, kaç kişiyi işe aldığını soralım Diyarbakır halkına” şeklinde konuştu.

AK Partili Ensarioğlu'ndan DEM Partili vekile tarihi ayar: Alan da şerefsizdir, veren de!

'ALAN DA ŞEREFSİZDİR, İFTİRA EDEN DE ŞEREFSİZDİR, İSPATLAMAYAN DA ŞEREFSİZDİR'

Ensarioğlu ise Beştaş'ın bu sözlerine şöyle cevap verdi:

“Alan da şerefsizdir, iftira eden de şerefsizdir, ispatlamayan da şerefsizdir. İspatlayacaksın! İsmail Beştaş, senin kayınbiraderin şu anda taşıma işini yapıyor. Hırsızlık yapan sizsiniz, lütfen! İspat etmezsen şerefsizsin.”

AK Parti ve DEM Partililerin kürsüde toplanması üzerine TBMM Başkanvekili Celal Adan oturuma ara verdi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • Doğu-Batı 6 gün önce Şikayet Et
    Bunları Yüce Meclisimizin çatısı altında görmekten dolayı yüreğim sızlıyor. Ey CHP bu mesnetsizleri bu çatının içerisine yıllar önce SHP adı altında sizin tabanınız taşıdı. Çözüm sürecinin hemen sonrasında yapılan genel seçimlerde de yok olması kesin gözüyle bakılan bu mesnetsizlere sizin "her evden bunlara bir oy" devşirmeniz taşıdı. Dünyanın hiçbir ülkesinin meclisinde vatan haini yok.
    Cevapla
  • Ankara Davut 6 gün önce Şikayet Et
    Terör destekçisinden de doğru söz beklemek saçmalık olurdu.
    Cevapla
  • vatandaş 6 gün önce Şikayet Et
    63 milyon VE Cizre, Viranşehir ve Van Belediyelerini de 4 katı para pkk ya mı gitti yani .... Halimize bak.. bunları neden vatandaşlıktan çıakrtmıyoruz. Gitsinler avrupada afrikada yaşasınlar.. Dokunulmazta kurtarmayacak şekilde vatandaşlıktan çıakrtmak lazım. Torunlarımız rahat etsin başları ağrımasın
    Cevapla
  • Türk 6 gün önce Şikayet Et
    Ya dem pkk partisi bir örgüt dür daha siyaset yapması ülkemizdeki adalet ve kanun koyucuları bir an önce görevlerini yapmaları gerektigini Türk halki olarak söylemek isderim
    Cevapla
  • fakirullah 6 gün önce Şikayet Et
    pkk yangın çıkardı iyice araştırılsın yoksa bunlar böyle havlamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de dehşet anları! Yabancı iş insanlarını bıçakla tehdit etti
MİT'ten nefes kesen operasyon: Zozan Baransson yakalandı!