İsrailli bakan Erdoğan'ı hedef almıştı: Türkiye'den sert tepki geldi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

GİRİŞ 26.06.2024 17:21 GÜNCELLEME 26.06.2024 17:41
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sosyal medya paylaşımı hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, “İsrail Dışişleri Bakanının Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan seviyesiz paylaşımını, ancak soykırım suçlamasıyla yargılanan bir devletin yetkilisi tarafından benimsenecek bir üslup olarak değerlendiriyoruz. Bu tür iftira ve yalanlar, İsrail'in işlediği suçları örtbas etme çabasının bir parçasıdır. Türkiye, adalet ve barış için mücadele etmeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

İSRAİLLİ BAKANDAN KÜSTAH ÇIKIŞ

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Erdoğan'ın sözleri sonrası sosyal medya hesabından "Sen bir savaş suçlususun, sessiz ol, yazıklar olsun" açıklaması yaptı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, "Gazze'yi yakıp yıkan İsrail'in şimdi de gözünü Lübnan'a diktiği görülmektedir. Lafa gelince özgürlükten insan hakları ve adaletten dem vuran devletlerin, Netanyahu gibi bir ruh hastasının esiri olması zavallılıktır. Netanyahu'nun Batı'nın da rızasıyla savaşı bölgeye yayma planları büyük felakete yol açacaktır. İslam dünyasının üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etmesini üzülerek belirtiyoruz. Bölgedeki ülkeleri Lübnan ile dayanışma içerisinde olmaya davet ediyorum" demişti. 

 

KAYNAK: İHA, HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 70
  • Demirhan 1 gün önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaskanımızın konuştuğu kelimeleri ve Siyonistlerin haddini bildiren sözlerini TV programlarındaki yorumcular konuşamıyorlar bile nasıl oluyor göstermiyorlar bile dikkatimi cekiyor
    Cevapla
  • Kamil 2 gün önce Şikayet Et
    Karşısında mağlup düşecekleri yiğidi biliyorlar , onun için sataşıyorlar .
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 gün önce Şikayet Et
    İsrail.topraklarındaki yahudiler dağıtılmalı, ya da yok edilmeli.
    Cevapla
  • Ahmet 2 gün önce Şikayet Et
    Lanetli kavmin köpekleri bekleyin sonunuz yakın terörist devletiniz ve yahudi halkınız Cehenneme adım adım yaklaşıyorsunuz Ateşiniz bol olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    sende savaş aç de sonra soğan patates niye pahalı de bedavaci
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arap Birliği dünyaya ilan etti! "Hizbullah'ı artık terör örgütü olarak sınıflandırmıyoruz"
Her 5 araçtan biri sigortasız