Suriye ile yeni süreç öncesi AK Parti'den dikkat çeken açıklama!

AK Parti Hatay milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman "Kayseri'de bu dükkanları yakmalıyız diyen akıl ile Suriye'de Türk bayraklarını yırtan el aynı. Liderlerin görüşmesinden rahatsız olan bir irade var" dedi.

GİRİŞ 06.07.2024 11:41 GÜNCELLEME 06.07.2024 12:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti Hatay milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te sorularını cevapladı.

Yayman'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye bugün heyecan içerisinde, milli maçı seyredeceğiz. Türk Milli Takımı inanılmaz bir maç oynadı Avusturya'da. İçimizdeki İrlandalıları da yendik dedim. Merih'in bozkurt işareti yapması, bir futbolda yaptığı hareket bu. Futbol asla futbol değildir. Burada çifte standart var. Bir bardak suda fırtına kopardılar.

Merih Demiral çok değerli bir futbolcu. Bu men cezası asla kabul edilemez. Futbol şenliktir. Futbol kitleleri birleştirendir. Ama siz ötekileştiriyorsunuz. Türkiye 2-1 kazanacak diyorum. Bizim coşkuya, birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Avrupa çifte standart uyguluyor. Bunu AB'de de uyguluyor. İnşallah finali İspanya'yla oynarız.

KAYSERİ VE SURİYE'DEKİ OLAYLAR

Suriyeliler konusunda çok yanlış bilgiler var. Son bir yılda 800 bin Suriyeli geri döndü. Türkiye'de resmi sayılara göre 3 milyon 400 bin civarında Suriyeli var. Suriyeliler konusunda milletimizin bir rahatsızlığı olduğunu biliyoruz. Asla kimsenin dükkanı yağmalamak vandallıktır. Kayseri'de bu dükkanları yakmalıyız diyen akıl ile Suriye'de Türk bayraklarını yırtan el aynı. Liderlerin görüşmesinden rahatsız olan bir irade var.

Esad yönetimi seçimden önce Türkiye'yle ilişkileri normalleştirmek istemediğini söyledi. Seçim geçti. Eğer Kayseri'deki Afrin'deki olaylar olmasaydı ben Astana'da bir görüşme olacağını düşünüyordum.

Türkiye ve Suriye'nin arasının düzelmesi, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen teröristan devletinin ortadan kalkması demek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ismi üzerinde sığınmacı diyoruz,Avrupa ülkelerinde bulunan Türklere aynı hareketler yapılsa acaba ne söyleriz.
    Cevapla
  • konyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Göndermeleri hızlandırırsanız tehdit ortadan kalkar. Yoksa bu tür olaylar giderek artacak
    Cevapla
  • Çiftçiler 2 ay önce Şikayet Et
    Artık herkesin ülkesine dönme vakti geldi Suriye'de savaş bitti neden hala dönmüyorlar çünkü burada her şey bedava
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    Suriye hükümeti ile konuşulup anlaşılmalı tam siyasi müzakere yapılması gerek Suriye bölünemez kesinlikle tam komşuluk ilişkileri düzeltilmesi gerek
    Cevapla
  • Serkan 2 ay önce Şikayet Et
    Görüşün de çözün şu mülteci sorununu. Ülkemizi temizlemek lazım. Fazla misafirlik iyi değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor