Kurtulmuş'tan yeni dünya düzeni mesajı: Önümüzdeki döneme daha güçlü bir şekilde giriyoruz

ABD'de 'Türk Toplumuyla Buluşma' programında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni döneme daha güçlü bir şekilde girdiğini vurgulayarak, "Dünyanın bütün ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 08.07.2024 01:03 GÜNCELLEME 08.07.2024 01:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD’de Türk toplumuyla bir araya geldi. Kurtulmuş buradaki konuşmasında, çatırdayan müesses nizamın Türkiye için riskleri ve fırsatlarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE YENİ DÜNYA DÜZENİNE GÜÇLÜ GİRİYOR

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"Şimdi karşımızda çok kutupluluk denen yeni bir dönemin başlangıcı var. Çok kutupluluk, birçok alanda önümüze çok yeni imkanlar, çok yeni tehditler, çok yeni fırsatlar sunuyor. Çok kutupluluğu iyi anlamak ve ona göre mücadele etmek zorundayız. Türkiye olarak dünyanın en zor bölgesinde yaşıyoruz.

Önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Türkiye olarak karşımıza çıkan tehditlerden yılarak değil, bir takım gelişmelerden çekinip geri adım atarak değil, önümüzdeki fırsatları değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz.

Türkiye bütün farklı bölgelerde, iş birliğini geliştirebilme potansiyeline sahip dünyadaki ender ülkelerden bir tanesidir. Türkiye 300 milyon Türk dünyasının yaşadığı bir coğrafyanın parçasıdır. Türkiye aynı zamanda NATO'nun üyesi.

Türkiye İİT'nın bir parçası. Türkiye, BRICS ve Şangay iş birliği örgütleriyle birtakım temaslar içinde olan bir ülke. Hiçbir zaman at gözlüklerini takmaksızın dünyanın bütün ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştireceğiz. Rusya - Ukrayna'daki savaşta iki ülkeyle görüşebilen tek ülke Türkiye oldu.

Türkiye, önümüzdeki dönemde çok kutuplu dünyanın kendisine sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirecek."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Dr. Selim Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Cenab-ı Allah yeni dünya düzenine izin vermeyecek inşallah. Yeni dünya “düzeni!” nin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.
    Cevapla
  • dsfsdf 1 ay önce Şikayet Et
    bir türlü bitmedi
    Cevapla
  • Aşık dermani 1 ay önce Şikayet Et
    Yeni dünya düzeni insanları köleleştirmek sömürmek nefes aldırmamak itaat bu ne yahu her şey zenginler için mi yapiyorsun uz yazık
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    neden herkes ABD Konuşuyor onlardan bize ne yada biz ileri karakollarıyız
    Cevapla
  • Erzm 1 ay önce Şikayet Et
    Bu önümüzdeki dönem dediğiniz hangi dönem oluyor? Bir türlü o dönem, gelmedi, gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı