Yeniden kurulan SHP'den duyuru: Yarın açıklayacağız

Yeniden kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den ilk açıklama geldi. Partinin kurmayları ve kadrosunun yarın açıklanacağı belirtildi.

Yeniden kurulan SHP'den duyuru: Yarın açıklayacağız
Yeniden kurulan SHP'den duyuru: Yarın açıklayacağız
GİRİŞ 09.07.2024 14:05 GÜNCELLEME 09.07.2024 14:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuruluş işlemleri tamamlanan Sosyal Demokrat Halkçı Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının "faaliyette olan siyasi partiler" listesinde yer aldı.

Kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına verilmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kuruluş işlemleri 28 Haziran'da tamamlanan partiyi "faaliyette olan siyasi partiler" arasına ekledi. Listede kısaltması "SHP" olarak yer alan partinin adresi, Kızılay Karanfil Sokak'ta gösterildi.

Sosyal Demokrat Halkçı Partinin kurucuları şu isimlerden oluştu:

"Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Aziz Kızılarslan, Berat Umut Hoşgör, Burak Çelik, Diler Korkmaz, Doğukan Akdeniz, Emirkan Akdeniz, Emre Can Dursun, Enes Çelik, Engin Akyıldırım, Erdal Kayhan, Erdem Kaya, Erhan Kardeş, Gürkan Çelik, Hasan Korkmaz, İsmail Berk Güldoğan, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik, Mithat Çelik, Mücahit Çetinkaya, Okan Kanpara, Onur Karataş, Osman Ali Cavcı, Sabriye İçkilli, Selahattin Kardeş, Şaban Ergül, Tamer Demircan, Yunus Diler, Zülfü Hamit Altın."

PARTİ KURMAYLARI AÇIKLANACAK

YSK'nın sitesinde SHP'nin yeniden kurulduğunun görülmesiyle partinin kurmaylarının kimler olduğu merak konusu oldu. SHP'nin tanımladığı adresin geçici sanal ofis olarak kiralandığı öğrenilirken, partiden açıklama da geldi. SHP'den yapılan açıklama şu şekilde:

SHP 14 yılın ardından yeniden kurulduSHP 14 yılın ardından yeniden kuruldu

"Değerli Halkımız, Partimiz, 28 Haziran 2024 tarihinde Sn. Erdal İnönü ve değerli dava arkadaşlarının bizlere emaneti olan sosyal demokrasi anlayışı ve aynı hedeflerle, uzun yıllar SHP, CHP, DSP'de siyaset yapmış değerli isimlerimizin öncülüğünde resmen yeniden kurulmuştur. 

10.07.2024 tarihinde resmi açıklama ile parti kadromuz ve programımız açıklanacaktır.

Yeniden sosyal demokrasi anlayışı ülkemize hayırlı olsun! Sosyal Demokrat Halkçı Parti Kurucular Kurulu."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • CECO 1 ay önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine bunların hiç birinden vatana hayır gelmez
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 ay önce Şikayet Et
    Özgür ÖZEL seni yanına alsın KILIÇTAROĞLU eş başkan yapsın zaten DEM partiden hiç bir farkınız yok Özgür boşunamı döktü gözyaşlarını yoksa TİMSAH gözyaşlarımı idi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail şehit etmişti! Filistin'den, Türkiye'ye son dakika Ayşenur Ezgi Eygi bildirisi!
Almanya, Danimarka ve Hollanda'dan Ukrayna için yeni silah satışı kararı