Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kafaları karıştıracak açıklama: Yeni parti kuracak mı?

Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) 14 yılın ardından yeniden kurulmasından sonra gözlerin çevrildiği CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'yeni parti kuracağı' iddialarına yönelik soruya yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kafaları karıştıracak açıklama: Yeni parti kuracak mı?
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kafaları karıştıracak açıklama: Yeni parti kuracak mı?
GİRİŞ 09.07.2024 15:39 GÜNCELLEME 09.07.2024 15:44
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmasının ardından siyasette 'yeni bir parti kuracağı' iddiaları tartışılıyordu. Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada sözleriyle kafaları karıştırdı. 

"SİYASETİN TAM ORTASINDAYIM"

Görevi bırakmasının ardından Ankara'daki çalışma ofisinde işlerine devam eden Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) 14 yılın ardından yeniden kurulması ile yeniden gündem olmuştu. Gözlerin çevrildiği isim, gazeteci Vedat Yenerer'e yaptığı açıklamada; 'yeni parti' iddialarına ilişkin "Siyaseti bırakmadım. Tam da ortasındayım (elleriyle çalışma ofisini göstererek). Yeni bir parti kurmayı hiç düşünmedim. Partim belli CHP" cevabını verdi.

SHP 14 yılın ardından yeniden kurulduSHP 14 yılın ardından yeniden kuruldu

CHP'DE KILIÇDAROĞLU'NA BAĞLI MİLLETVEKİLLERİ VARMIŞ

Kılıçdaroğlu, "CHP içerisindeki en az 50 milletvekilinin parti içinde size sadık olduğu iddiası konuşuluyor. Doğru mu?” sorusuna 'Evet, doğru' yanıtını vererek iddiaları doğrulamış oldu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu

AKŞENER GAZETECİYİ ELÇİ OLARAK GÖNDERDİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin eski Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine sürekli olarak cumhurbaşkanı adayı olmasını istediğini söyleyerek “"İlk teklif de Meral Hanım'dan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener’in elçisi olarak, Akşener’in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul ederse destekleyeceği mesajını iletti. Süreç öyle başladı. Son güne kadar da Altılı Masa'daki tüm liderler de şahittir ki 'hep adayımız siz olun' demiştir" dedi.

EKREM İMAMOĞLU İDDİALARINA 'DOĞRU DEĞİL' YANITI

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yürümek için görüştüğü" iddiası sorulan Kılıçdaroğlu, "Hayır, iddiaların hiçbiri doğru değil. En son Kurban Bayramı'nda arayıp bayramımı kutladı. Ondan sonra bir daha hiç görüşmedik" ifadelerini kullandı.

 

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Gül 1 hafta önce Şikayet Et
    Yeni kaset yolda adıda yenilgiye doymayanın intikamı Allah akıl fikir versin ne diyelim
    Cevapla
  • İnadına REİS 1 hafta önce Şikayet Et
    yenilen güreşçi güreşe doymazmış aynen devam kk bizde seni her seçimde yerin dibine sokacağız sözümüz söz.
    Cevapla
  • fuzul 1 hafta önce Şikayet Et
    daha çok rezil olacağı günler var demekki.
    Cevapla
  • Yabancı 1 hafta önce Şikayet Et
    İmamoğlu ve Ankara'daki sirtindan bıçakladı onlardan intikam alacak bak görün
    Cevapla
  • netekim 1 hafta önce Şikayet Et
    Bozuk saat bile hünde bir kere doğruyu gösterir. Sen yurt dışındayken Meral Hanımın Ekoyla düşman çatlatan manevralarını, programını yarıda bırakıp hemen döndüğünü ne çabuk unuttun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bunaltıcı havalara kısa bir ara: Sıcaklıklar düşecek yağışlı hava etkili olacak
Son iki yılda 4 bin 269 köpek saldırısı kayıtlara geçti