AK Parti'de yeni değişim: Gözler 23 Temmuz'da

AK Parti'de yerel seçim sonrası değişimlerin devam etmesi bekleniyor. 23 Temmuz'da yapılacak MKYK toplantısında, bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağı ifade ediliyor.

GİRİŞ 12.07.2024 08:27 GÜNCELLEME 12.07.2024 11:26
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

AK Parti kulislerinde, 23 Temmuz’da yapılacak MKYK toplantısında, bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağı belirtiliyor. AK Parti’de yerel seçimlerden sonra başlayan değişim tartışmaları sürerken, aradan geçen zaman zarfında sadece bazı il başkanlarının görevden alınması ve kabinedeki değişimin iki bakanla sınırlı kalması parti içinde eleştiri konusu olmuştu.

ODALAR TOPLANIYOR

Son günlerde AK Parti’deki değişim için tüm gözler 23 Temmuzda yapılacak MKYK toplantısına çevrilmiş durumda…

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre kulislerde, MKYK toplantısından sonra bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağı ifade ediliyor. Hatta, genel başkan yardımcılarının bir bölümünün odasını toplamaya başladığı ve veda etmeye hazırlandığı belirtiliyor.

İL VE İLÇELER DEVAM

Görevden alınacağını düşünen bazı genel başkan yardımcılarının parti faaliyetleri ile ilgili planlamalarını da ortaya çıkacak yeni tabloyu dikkate alarak, 23 Temmuzdan sonraya bıraktığı iddia edildi. MKYK toplantısında, AK Parti’nin kongre takviminin ele alınacağı belirtilirken, il ve ilçe başkanlıklarında başlayan değişim sürecinin de devam edeceği kaydedildi.

HER KADEMEDE

Ekim’de başlayacak yeni dönemde Meclis grup yönetiminde de bazı değişiklikler olabileceği belirtilirken, kabinede yeni bir değişimin ise kongre takvimi ile paralel gerçekleyeceği yorumu yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı bürokrasisinde beklenen değişimin de yine kısa süre içinde gerçekleşeceği ifade ediliyor. Bazı politika kurullarının lağvedileceği, başdanışman kadrolarının azaltılacağı da yine iddialar arasında bulunuyor.​

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • mevlüt 1 ay önce Şikayet Et
    Benim gibi adam soguduysa
    Cevapla
  • Cengiz 1 ay önce Şikayet Et
    Partide ne kadar amerikancı varsa hepsi ihraç edilmeli , danışmanlar dahil.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Erkan Kandemir ve ekibi acil gitmeli Uşak değişmeli ramazan kocyigit gelmeli Uşak için sayın cumhurbaşkanımız gerekeni yapmalı illerde ki tekeli kirmali halka inilmeli kucaklaşma saglanmali
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 1 ay önce Şikayet Et
    Onu al, bunu al demekle olmuyor. Sokaktaki bir vatandaş ve 20 yıldır Ak Partiye destek veren biri olarak; Partimizin eski gücüne kavuşması için kira, konut, akaryakıt, gıda fiyatlarının yarı yarıya inmesi ve ülkedeki tüm mültecileri vatandaşlık verilenler dahil geri gönderilmesi halinde Ak Parti tek başına en az % 45 almazsa beni meydanda asın diyorum, bu kadar iddialıyım.
    Cevapla
  • Ordu millet 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle il ve ilçeler de değişim olmalı kesinlikle alçak gönülü halktan kopuk olmayan kişiler getirilmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu