YRP'li isimden deli saçması "Erdoğan kaçacak" iddiası: İsmail Saymaz bile tepki gösterdi

YRP'li Doğan Aydal, Anayasa değişikliği olmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışına kaçacağını iddia etti. Aydal'ın iddiasına, stüdyoda bulunan İsmail Saymaz tepki gösterdi, "Erdoğan bu ülkeden gitmez" dedi.

GİRİŞ 12.07.2024 11:18 GÜNCELLEME 12.07.2024 13:12
Bu Habere 285 Yorum Yapılmış

Önceki gün Halk TV canlı yayınına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne yaklaşırken absürt bir iddiada bulundu. 

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında konuşan Aydal, "Anayasa değişmezse, yurt dışına bir sebeple gider de oğlunu ya da damadını yardımcı olarak bırakırsa, Türkiye için bir başka zarar olur" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışına kaçabileceğini iddia etti. 

İSMAİL SAYMAZ: ERDOĞAN BU ÜLKEDEN GİTMEZ

Aydal'ın iddialarına İsmail Saymaz tepki gösterdi. Saymaz, "Erdoğan'ı siyaseten eleştirebiliriz ama bir siyasetçinin ne yapıp edeceğini biliyor olmanız gerekir. Erdoğan'ı sevmemek başka bir şey, bence onun yapmayacağı şeyi söylemek başka bir şey. Erdoğan bu ülkeden gitmez. İhtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ'DEN TEPKİ: YERLİ VE MİLLİ OLMAYAN ANLAYIŞI KINIYORUZ

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül de Aydal'ın iddiasına tepki gösterdi. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Gül, şunları söyledi: 

"Sayın Doğan Aydal nereye bağlı, nereye ait, onu bilemiyoruz ama demek ki kendi bilinçaltında gideceği yer Amerika. 

Kim nereye giderse gitsin Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin bağrından yetişmiş, milletin adamıdır. Bu milletin topraklarında yetişmiştir, vesayetle mücadele etmiştir, tankın karşısında durmuştur, her zaman milletin yanında durmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine yönelik yapılan sistematik bu saldırıları -özellikle FETÖ'ye karşı tek başına başlatmış olduğu o mücadelede ailesine ve kendisine yönelik- saldırıları çok iyi biliyoruz. 

Milletimizin bildiği bir şey var ki; Cumhurbaşkanımız; 15 Temmuz darbesine de F-16'lara da tanklara da karşı duran bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda ölünceye kadar kalacak ve mücadele edecek bir dava adamıdır. Bu konudaki Doğan Aydal’ın ifadelerini aynen iade ediyoruz. Yerli ve milli olmayan bir anlayışı kınadığımı ifade ediyorum."

ÇELİK: ÇİRKİNLİĞİN DIŞA VURUMU VE HADDİ AŞMAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Saygısız ifadeler, bir çirkinliğin dışa vurumu olduğu gibi açıkça haddi aşmaktır" dedi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı: 

"Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın 'Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika’ya gider' sözleri çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlıktır. Bu sözleri şiddetle kınıyoruz. 

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın vesayetle mücadeleden terörün her türlüsüyle ve FETÖ’yle mücadeleye, 7 Şubat’tan 15 Temmuza kadar her türlü saldırı karşısında ortaya koyduğu cesur duruşunu tüm dünya bilmekte ve aziz milletimiz takdir etmektedir.

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın Sn Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı saygısız ifadeler, bir çirkinliğin dışa vurumu olduğu gibi açıkça haddi aşmaktır.

Bu çirkinlik ve iftiralarla şimdiye kadar çok mücadele ettik, bundan sonra da siyasi ve hukuki karşılığını vermeye devam edeceğiz…"

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 285
  • BABACAN 1 ay önce Şikayet Et
    15 Temmuz öncesi Erdoğan kaçacak ditenlerin hepsi yurtdışına kaçtılar ve fareler gibi kovuklarda yaşıyorlar, bu zatın niyetide aynı sanırım. Gidene güle güle, döneklerle bizim işimiz olmaz.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    15 temmuz da ipleri ABD de olan senin gibilerde aynı şeyleri söylüyordu çakma prof. Seni. Prof.luğun kimlerin sayesinde olduğu belli oldu. Yarın yine öyle bir hainlik yapılırsa ilk kaçacak olan sizlersiniz.
    Cevapla
  • Nusaybin Mardin 1 ay önce Şikayet Et
    CHP'NİN Kanalında CHP ye nasıl yaranacağım. Düşüncesi
    Cevapla
  • Hakikat 1 ay önce Şikayet Et
    Birde prof ünvanı almış.. Yrp başkanvekili yapılan şu adamın abuk subuk konuştuğuna bakar mısınız Allah aşkına.. Erdoğan kacacakmış..Oğlu nu veya damadını vekil bırakacakmış ...mış.. Ankara'da zenginler bunun hazırlığınday mış... Bu zat bu kişileri bizzat tanıyor muş...Hiç merak etme milletin tan8dığı ,inandığı Erdoğan vatanseverlikte senden ,benden, ondan ,bundan daha vatanseverdi
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Ölümün önünde kaçmayan adam bu gün kaçacak öyle mi? Bu muhteremler bu öngörülerde bulunmak için ne yapıyorlar fal mı açıyorlar remil mi atıyorlar mantık yürütüyorlarsa kullandıkları mantığı millet ile paylaşsalar da bizimde merakımız geçse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti