Çok sayıda belediye AK Parti’ye geçmek istiyor! Başkan Erdoğan'dan talimat

31 Mart yerel seçimlerinin hemen sonrası Cumhur İttifakı dışındaki partilerin yönetiminde bulunan bazı belediyeler, AK Parti'ye geçmek için talep iletmeye devam ediyor.

GİRİŞ 13.07.2024 09:45 GÜNCELLEME 13.07.2024 10:20
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim öncesi mitinglerde bu konu ile ilgili uyarılarda bulunmuş ve "Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Ne diyor 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok" sözleriyle kapıları kapatmıştı.



Seçimin ardından bir marka olan AK Parti belediyeciliği ile süreci yönetmek isteyen belediye başkanlarının talepleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Şimdi zamanı değil" diyerek genel merkez yönetimine beklemeleri konusunda talimat verdiği öğrenildi.

SEÇMEN İRADESİ ENDİŞESİ

Parti kaynakları, seçimlerin akabinde partiye katılım için gelen taleplerin seçmen iradesini zedeleyeceğini, bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda hassas davrandığını vurguladı. Seçimlerde farklı partiden ya da bağımsız olarak aday olan ve seçim propagandasını, "Kazanırsam zaten yeniden AK Parti'ye geçeceğim" söylemi üzerine kuran başkanlar tarafından da yoğun katılım talebinin geldiği öğrenildi.

Buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu başkanların partiye katılımını uygun görmediğini, şimdilik bu başkanlara kapıları kapattığı öne sürüldü.

KAYNAK: SABAH
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Asım 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle Cumhurbaşkanımızın haklı AKP ye alınmasına karşıyım gelirlerse bu sefer ben kazandım vatandaş bana oy verdi Erdoğan'a değil bana Erdoğan karışamaz diyecek buda AKP yi içten çökertmek başka birşey değil bunlara güven olmaz.
    Cevapla
  • Ertekin 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanlari denize dökülmesi,Osmanlı'nın zayıf zamanında Sovyetlerin lelin Stalin nin Ermenilere gaz vermesi ,Ermenilerin baş kaldirmasi işgal edilen Anadolu toprakları ,Sovyet Ermenilerin Nahçıvan özelik olması ,zenguru sitalin türk birliklerinin yolunu kesmesi , azarbaycanin Hazar bölgesindeki toprak butunlugu ,Ermenilere azınlık olmasına rağmen azarbaycan topraklarını vermesi Stalintürk
    Cevapla
  • Ertekin 1 ay önce Şikayet Et
    Vs ermeni ,İngiliz Fransa , Araplar savaşlarında Osmanlı ile Arapların düşmanlığı ,Moğol Cengiz Han'ın ordusunun iler lemesi, Roma ile savaşları ,hindistan mogat maganda nin yaptığı görevler, mısırın piramitleri. ,Yunan uygarlığı,alman savaşı ,İngiliz Fransa nin İran Suriye ırak bölgelerine işgalleri ,selcuklunun Anadolu'ya girişi ,yıkılışı, osmanlilin kuruluşu, Yunanların Ankara ya vs
    Cevapla
  • Mustafa çorbacı 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle hayır sn başkanımız dogrusunu yapıyor sonradan yapılan yama tutmaz bozar nerede soyundularsa orada giyinsinler hiç lazım değiller bizimkiler bize yeter
    Cevapla
  • Zafer bay 1 ay önce Şikayet Et
    Reis lütfen Türkiyedeki bütün makam araçlarını kaldırın herkes kendi arabasına binsin yoksa bu ülkenin iki yakası bir araya gelmez .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık