Özel’in 28 Şubatvari çağrısı fiyaskoyla bitti

CHP’nin 28 Şubat sürecinin karanlık günlerini hatırlayan ışık açma-kapama eylemi 3 gün sürdü. Özel’in başlattığı eyleme vatandaşlar ilgi göstermedi.

GİRİŞ 19.07.2024 15:15 GÜNCELLEME 19.07.2024 16:01
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 9 Temmuz’da, “Emekliye, asgari ücrete, çaya, buğdaya zam istiyorsan bu akşam 9’da başlıyoruz; ışıkları yakın, ışıkları kapatın. Uzaydan görünecek!” diyerek Türkiye’yi ışık açma-kapama eylemine davet etmişti.

Özel’in yaptığı çağrı ilk günden beklendiği karşılığı bulmadı.

CHP’nin kalesi olarak belirtilen il ve ilçelerde dahi saat 21:00 itibariyle hemen hiçbir evde ışık açma kapatma eyleminin icra edilmediği görüldü.

Işık eylemleri ikinci gününde de sönük geçti.

Üçüncü günde sadece CHP İzmir Konak İlçe Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği yürüyüşte ışık açma kapatma figürleri sergilendi.

Vatandaşların ise ışık açma eylemine katıldığına dair görüntülerle karşılaşılmadı.

28 ŞUBAT SEMBOLÜ

Işık açma kapatma eylemlerinin 28 Şubat sürecinin simgelerinden olduğunu hatırlatan gazeteci yazar Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki köşesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“28 Şubat’a giden süreç ışıkları yakıp kapama eylemiyle başlamıştı. Özgür Özel dün bir yanlışa imza attı. Asgari ücret artışı için gece 21’de ışıkları yakıp kapama eylemi için çağrı yaptı. Eyleme ilişkin muhalif kanalların yayınlarını izledim. Bana 28 Şubat günlerini hatırlattılar. Özgür Özel asgari ücrete zam isteyebilir. Bunun için eylem yapabilir. Ama toplumun hafızasında 28 Şubat’la eşleşen bir eylemi yaparsa doğru olmaz. Özel'in 28 Şubat’ı anımsatan bu çağrısı doğru olmadı. 28 Şubat’ta zulüm gören başörtülüler başta olmak üzere tüm mazlumları rahatsız etti.”

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 33
  • Beter 1 ay önce Şikayet Et
    Ekrem daha tehlikeli
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sen bir numaralı sözde muhalefetsin çözüm bulup hükümete sunacaksın bunu zaten vatandaş görür ama sen eylem peşindesin eylem protestoyu biz gerekirse yaparız ozaman o makamda ne işin var
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    tek ayak üzerindede duralımmı özgürcük.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    göstermelik barış tiyatrosu ile seçmene barışsever görüntüsü veren Özel efendi asla değişmez. vatan hainleri ile birlikte ülkücü ve islam düşmanlığı onun beslendiği alan.
    Cevapla
  • kalender 1 ay önce Şikayet Et
    zavallı kendini göstermeye çalışıyor ama çooook silik kalıyor şuna buna tutunarak bir şey yaptım zannediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot konulu paylaşım: Filistinli kardeşlerimizin yanındayız
Bakan Şimşek açıkladı: 3 kalemde vergi artışı düşünmüyoruz