CHP ve İYİ Parti ittifak yapar mı? Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu cevapladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, KKTC'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İki genel başkan ittifak sorusuna cevap verdi.

GİRİŞ 20.07.2024 08:54 GÜNCELLEME 20.07.2024 13:44
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve eşi Emel Töre'nin, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği resepsiyona katılan Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Siyasi partiler arası ittifak sorusuna cevap verdi.

'HER ŞEY KONUŞULUR'

Dervişoğlu, "Son yerel seçimde ittifaka gitmemişti iki parti. Lider değişikliğinden sonra bir sonraki olası seçim öncesi partiler tekrar bir ittifak altında ilerleme düşüncesine girebilirler mi? Bu onun bir adımı olabilir mi?" sorusu üzerine, bir sonraki seçime zamanında yapıldığı takdirde daha 4 yıl olduğunu, şimdiden bir şey söylemenin mümkün olmayacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve eşi Emel Töre'nin, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği resepsiyona katıldı. Resepsiyonda, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da yer aldı.

Özel de bu soruya karşılık şunları söyledi:

"Aynı şekilde şimdi her partinin kendini halka en doğru anlatması, en doğru muhalefeti yapması, kendini iktidara hazırlaması zamanı. Eskiden seçimi tek başına kazanamazsan seçimden sonra makul bir süre, 40 gün koalisyon görüşmeleri olurdu. Şimdi de seçimler yaklaşırken böyle bir ihtiyaç görülürse makul bir süre önce her şey konuşulur, ama en doğrusu herkesin kendi kimliğiyle, kendi kadrolarıyla en doğru siyaseti yapması. Saygı, sevgi çerçevesinde muhalefetin birbiriyle dayanışmasını da sürdüreceğiz. Pozitif anlamda rekabetimizi de sürdüreceğiz. Ama bildiğimiz bir şey var, biz birbirimize, partilerimizle, şahsi olarak da kefil olacak çok geçmişimiz var. Bizden bu ülkeye zarar gelmez. Ülkenin menfaati neyse gerektiğinde orada birleşiriz. Gerektiğinde de ayrı ayrı en doğrusunu yapmaya çalışırız."

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Vertigo 1 ay önce Şikayet Et
    Milliyetçiyim diye geçinen IYI partinin Milliyetci olmadığını Genel seçimde görmüştü bu Millet.PKK nın ve Emperyalistlerin Hamisi CEHAPKK ile ittifak yapması artık Zaruret olmuştur. Hiçbir sakıncası yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ülkücü ama solcular olurum bu mantık dışı akıl dışı ilke dışı milletim bunu asla benimsemez.
    Cevapla
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    İyi parti zaten milliyetçi muhafazakar seçmenin oyunu sola aktarmak için kurulan proje bir partidir. Hala bunu anlamayan varsa ne diyeyim Allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • Ayhan Kacar 1 ay önce Şikayet Et
    Heryerde yapıyor zaten... Görmeyenin, duymayanın aklından şüphe ederim...
    Cevapla
  • OSMAN GENÇ 1 ay önce Şikayet Et
    İttifak yapmaları son derece normaldir. Çünkü IYI parti ile Chp birbirinden farklı partiler değil. Aynı şeyleri savunuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim