Bakan Fidan'dan PKK açıklaması: Artık Irak'ın sorununa dönüştü!

Dışişleri Bakanı Fidan: “PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sarıyor. Bu artık bizim sorunumuz olmaktan çıkıp Irak’ın bir milli güvenlik sorununa dönüştü"

Bakan Fidan'dan PKK açıklaması: Artık Irak'ın sorununa dönüştü!
Bakan Fidan'dan PKK açıklaması: Artık Irak'ın sorununa dönüştü!
GİRİŞ 24.07.2024 16:11 GÜNCELLEME 24.07.2024 22:33
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Bakan Fidan, Türkiye’nin Suriye ve Irak ile ilişkilerinin yanı sıra İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve ateşkes müzakereleri başta olmak üzere Orta Doğu’daki gelişmelere dair Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Sky News Arabia televizyon kanalına mülakat verdi.

GAZZE AÇIKLAMASI

Filistin-İsrail barış müzakerelerinde anlaşmaya varılamamasıyla ilgili olarak Fidan, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun, başka bir ajandası var. Filistin’de ateşkes, Netanyahu'nun politik amaçlarıyla örtüşmüyor. Gerek Amerikalılar, gerek Batılılar da bu konuda hemfikirler." diye konuştu.

Fidan ayrıca, "İki devletli çözümü şimdi hayata geçirmezsek, ileride bir dördüncü Gazze savaşı çıkacaktır. Sürekli savaşlarla uğraşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı, "İki devletli çözüm konusunda anlaşma olursa, Türkiye olarak önerdiğimiz garantörlük mekanizmasının parçası olabiliriz." ifadesini kullandı.

"PKK, IRAK'IN HER YERİNİ KANSER HÜCRESİ GİBİ SARIYOR"

Suriye konusunda Türkiye'nin nihai duruşuna ilişkin soru üzerine Fidan, terörizmin Suriye’den temizlenmesi gerektiğine işaret ederek, orada özellikle PKK’nın işgal ettiği Arap toprakları, ele geçirdiği petrol tesisleri olduğunu belirtti. Fidan, "(PKK/YPG) ile savaşmamız, bunun elindeki petrolü, enerji kaynaklarını alıp Suriye halkına geri vermemiz gerekiyor." dedi.

Ankara ve Bağdat'ın PKK'yla mücadele konusunda ortak bir perspektife ve duruşa sahip olup olmadığı sorusuna ilişkin Fidan, Türkiye olarak Irak’ta hem siyasal istikrarın hem can güvenliğinin sağlanması için sürekli yapıcı katkıda bulunduklarını söyledi.

Fidan, "PKK, Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sarıyor. Bu artık bizim sorunumuz olmaktan çıkıp Irak’ın bir milli güvenlik sorununa dönüştü." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 26
  • KERİZ 1 ay önce Şikayet Et
    Ya Suriye'de
    Cevapla
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    2003 yılında Irak işgal edilerek itrailin eyaleti yapıldı. pkk sadece bir piyon. Fil itrailde, sözde şah abd de korku içinde bizi izliyor.
    Cevapla
  • Halit 1 ay önce Şikayet Et
    Sınırımızda olan bizim de sorunumuzdur, devlet gerekeni zamanında yapacaktır.
    Cevapla
  • Cskn 1 ay önce Şikayet Et
    Suriye'nin petrolünü alıp Türkiyede bulunup Türkiye'den gitmek istemeyen Süriyeliler için harcasak daha iyi olur. Suriye diye bir devlet kalmadı bence.
    Cevapla
  • Hüseyin- 1 ay önce Şikayet Et
    Su anlasmasi varmi ? yok.Suyu kesin bekleyin.Ordan cikan petrolu bize veriyorlarmi ? hayir.Biz neden suyumuzu verelim.Böyle komsularla Türkiye ayaga kalkamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den ortak sınavlarla ilgili yeni karar
14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalanan sürücünün babasından skandal sözler