Bakan Fidan: Netanyahu’nun, başka bir ajandası var

Bakan Fidan, Filistin-İsrail barış müzakerelerinde anlaşmaya varılamamasıyla ilgili olarak, "İki devletli çözümü şimdi hayata geçirmezsek, ileride bir dördüncü Gazze savaşı çıkacaktır. Sürekli savaşlarla uğraşacağız." dedi.

Bakan Fidan: Netanyahu’nun, başka bir ajandası var
Bakan Fidan: Netanyahu’nun, başka bir ajandası var
GİRİŞ 24.07.2024 19:12 GÜNCELLEME 24.07.2024 19:13
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Bakan Fidan, Türkiye’nin Suriye ve Irak ile ilişkilerinin yanı sıra İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve ateşkes müzakereleri başta olmak üzere Orta Doğu’daki gelişmelere dair Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Sky News Arabia televizyon kanalına mülakat verdi.

"NETANYAHU'NUN BAŞKA BİR AJANDASI VAR"

Filistin-İsrail barış müzakerelerinde anlaşmaya varılamamasıyla ilgili olarak Fidan, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun, başka bir ajandası var. Filistin’de ateşkes, Netanyahu'nun politik amaçlarıyla örtüşmüyor. Gerek Amerikalılar, gerek Batılılar da bu konuda hemfikirler." diye konuştu.

"SÜREKLİ SAVAŞLARLA UĞRAŞACAĞIZ"

Fidan ayrıca, "İki devletli çözümü şimdi hayata geçirmezsek, ileride bir dördüncü Gazze savaşı çıkacaktır. Sürekli savaşlarla uğraşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı, "İki devletli çözüm konusunda anlaşma olursa, Türkiye olarak önerdiğimiz garantörlük mekanizmasının parçası olabiliriz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 30
  • KESKİN 1 ay önce Şikayet Et
    KİM BİZE SAVAŞ AÇAR CEHENNEMİ YAŞATIRIZ YETERKİ ALLAHA YAKIN OLALIM iman ile herşeyin üstesinden gelinir
    Cevapla
  • İbrahim 1 ay önce Şikayet Et
    İki devlet olamaz israil diye bir devlet asla olamaz israil bitmistir agaclarin taslarin gel arkamda yahudi var sunu gebert diyecegi günler gelmistir dunya uzerinde tek bir yahudi kalmayana kadar bu savas surecek temizlik bitecek zulüm bitecek huzur gelecek filistin devleti kurulacaktir
    Cevapla
  • Buhan 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail kendi sonunu hazırlıyor ve göreceksiniz çok yakında israilin kıyameti kopacak
    Cevapla
  • pro fil 1 ay önce Şikayet Et
    atalarımız zamanında demiş yılanın başını küçükken ezeceksin diye ve öylede yaparlardı
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kapıya dayanırsa zülüm Başka Yol Yok; Ya İstiklal Ya Ölüm!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek