ABD Kongresi'ndeki skandal görüntülere ilk tepki Türkiye'den!

Netanyahu, konuşma yapmak üzere 'onur konuğu' olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılanırken, bu utanç tablosuna ilk tepki Türkiye'den geldi.

ABD Kongresi'ndeki skandal görüntülere ilk tepki Türkiye'den!
ABD Kongresi'ndeki skandal görüntülere ilk tepki Türkiye'den!
GİRİŞ 24.07.2024 23:49 GÜNCELLEME 24.07.2024 23:49
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Terör devleti İsrail'in Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Kongresinde 'onur konuğu' olarak konuşma yaptı.

Netanyahu'nun, ABD Kongresinde senatörlerce ayakta alkışlanmasına Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi.

"YAZIKLAR OLSUN SİZE"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak “ayakta alkışlayan” topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size…"

"UTANDIRICI TEVECCÜH ENDİŞE VERİCİDİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşmasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Gazze'de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir. Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır. Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 64
  • Önce İNSANLIK 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun KATİL abd+KATİL ab, maşa israil. Bugün FİLİSTİN yarın TÜRKİYE + Kuzey kıbrıs+ Diğer türk devletleri.
    Cevapla
  • Önce İNSANLIK 1 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun KATİL abd+KATİL ab, maşa israil.
    Cevapla
  • ÖZDEN 1 ay önce Şikayet Et
    Bu insan müsvedde görünümündeki şeytanı netanyahu yu alkışlayarak destek veren USD Meclisi sizler de enaz bu katiller kadar gazzedeki katliyama ortak oldunuz. Bunun hesabını dünyada da , Ahirette de veremeyeceksiniz. Zalimler için yaşasın Cehennem!
    Cevapla
  • mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    ABD vatandaşları seçime gittiklerini zannediyor. Bakın Cumhuriyetçiler ve Demokratlar birlikte alkışlıyor. Demekki ikisi aynı fikirde. ABD'yi İsrail yönetiyor
    Cevapla
  • Mahmut 1 ay önce Şikayet Et
    niye şaşırıyorsunuz ki bu adilerin hepsi aynı inanışa sahip, hedefleri bir. Bizlerse saçma sapan sebeplerle ayrışmış durumdayız. Dilerim bu caniler en yakın zamanda yaşattıkları acıların kat be kat fazlasını yaşarlar ve bizlere de bunları görmek nasip olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek