'Hamas lideri Heniyye hitap için Türkiye Parlamentosu'na davet edilsin'

Soykırımcı İsrail’in Başbakanı Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde ağırlanıp 72 kez alkışlanması vicdanları sızlatırken, Gazze direnişini gerçekleştiren Hamas’ın lideri Heniyye’nin de Türkiye Parlamentosu'na hitap etmesi gündeme geldi.

GİRİŞ 27.07.2024 18:03 GÜNCELLEME 27.07.2024 19:21
Bu Habere 327 Yorum Yapılmış

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşturulmasına karşılık Türkiye’nin Filistin için aynı adımı atması gerektiğini söyledi. HÜDA PAR Milletvekili Şahzade Demir, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ağırlanması gerektiğini söyledi.

Şahzade Demir, sosyal medya hesapları üzerinden gündeme getirdiği çağrısında, “Gazze’de devam eden soykırımın gölgesinde, Abd ve Siyonizm ortaklığında soykırımı sürdürme kararlılığını sergileyen bir savaş suçlusu taltif edildi. Şahitlik ettiğimiz olay siyonist çete ve amerikan ortaklığının teyidi anlamına geliyor. Bu hadsizliğe verilecek en güzel cevap İsmail Heniyye’nin Gazze’li mazlumları temsilen TBMM’ye davet edilerek konuşmasını sağlamaktır.” dedi.

 

GAZZE'NİN FERYADINI DÜNYAYA DUYURMA FIRSATI

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir’in önerisi, Filistin’in uluslararası arenadaki temsilini güçlendirme amacı doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu çağrının, Gazze’deki İsrail saldırılarına karşı devam eden kahramanca direnişi ve İsrail’in 40 bin kişinin ölümüne yol açan zulmünü bütün dünyaya duyurma fırsatı sunduğu düşünülüyor.

Hamas lideri İsmail Heniyye’nin ailesinden 80 kişi Gazze’de İsrail saldırılarında şehit edilmişti. Heniyye’nin çocukları, torunları, kız kardeşi ve pek çok aile ferdi Gazze’de şehit düştü.

 

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 327
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle davet edilmeli Gazzeli kardeşlerimizin yalnız olmadıkları Netenyahu ve işbirlikçilerine iletilmeli
    Cevapla
  • Yüksel 1 ay önce Şikayet Et
    Filistin halkının yanlız olmadığı ispatlanmalı. Filistinli kardeşlerimize büyük moral olur. İslam alemininin birleşmesinie vesile olacaktır. Sıcağı sıcağına acil olarak yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle konuşsun... Soykırım alkışlayanlara karşı tepki en azından böyle olsun
    Cevapla
  • Xxx 1 ay önce Şikayet Et
    Evet, hemen hiç beklemeden. Şehirlerde dev ekranlar kurularak halka izleme imkanı vererek. Alkışlamak için meclis içi ve dışı doldurularak.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kesinlikle yapılması gerekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi