AK Partili Çalkın'dan 'halay' provokasyonuna tepki: Provokasyona yasak var, halaya yok!

AK Partili Kars Milletvekili Adem Çalkın, bazı kişilerin Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Ne halay yasak ne de düğün. Provokasyona yasak var, halaya yasak yok" dedi.

GİRİŞ 29.07.2024 21:56 GÜNCELLEME 29.07.2024 21:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İstanbul'da bazı kişilerin Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Çalkın, "Ülkemizde ne halay yasak ne de düğün; provokasyona yasak var, halaya yasak yok" dedi.

AK Partili Çalkın'dan 'halay' provokasyonuna tepki: Provokasyona yasak var, halaya yok!

"HALAYLARIMIZI PROVOKASYONA ALET ETMEYİN"

Çalkın, İstanbul'da bazı kişilerin Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alındığına dair yalan haberlerin organize şekilde dolaşıma sokulduğunu vurguladı.

AK Parti'nin 22 yıldır Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığını, Kürtler kendi dillerini özgürce kullansın diye devrim niteliğinde adımlar attığını ve tüm bu adımlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiğini anlatan Çalkın, "Biz, Kürtçe'nin ve Kürtlerin terör örgütü propagandasına alet edilmesine, terör örgütünün marşının söylenmesine, 40 bin kişinin katiline övgüler düzülmesine karşıyız. Bunun için mücadele veriyoruz." şeklinde konuştu.

"NE HALAY YASAK NE DE DÜĞÜN; PROVOKASYONA YASAK VAR HALAYA YASAK YOK"

"Ülkemizde ne halay yasak ne de düğün; provokasyona yasak var, halaya yasak yok." diyen Çalkın, DEM Parti'nin Kürt halkını temsil etmediğini; Kürt halkının inancı, kültürü ve değerleriyle bir alakasının bulunmadığını söyledi.

AK Partili Çalkın'dan 'halay' provokasyonuna tepki: Provokasyona yasak var, halaya yok!

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Türklerin de Kürtlerin de devleti olduğuna vurgu yapan Çalkın, "Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Yörük, Türkmen, hepimiz birliğimize, dirliğimize sahip çıkacağız. Kurmuş olduğumuz bu kardeşliği yıkmak için el uzatanların ellerini kırmaktan geri durmayacağız. Türkiye bir bütündür, halklar kardeştir ve hep kardeş kalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

'DEVLETE MEYDAN OKUYOR, APO'YU ÖVÜYORSUNUZ'

Türkiye'de halaya yasak olmadığının altını çizen Çalkın, terör örgütü PKK'ya ve bölücü örgütün elebaşına övgüler yapıldığını belirtti.

Çalkın, "Bu olaylar üzerinden Kürtçe’yi kullanarak bir kara propaganda yapıyorsunuz. Göz göre göre, bu devlete meydan okuyorsunuz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine karşı durarak bunu engellemeye çalışıyorsunuz. Tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği, sizin kabul etmediğiniz, bölücü örgütün kurucusu Apo’yu ve PKK’yı överek her şeye Kürtleri alet etmekten bir türlü vaz geçmiyorsunuz. Hep kirli oyunlar tezgahlıyorsunuz. EDİBESE – Artık Yeter – diyoruz." ifadeleriyle devam etti.

AK Partili Çalkın'dan 'halay' provokasyonuna tepki: Provokasyona yasak var, halaya yok!

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Kağan 1 ay önce Şikayet Et
    Yaklaşık bir ay önce memleketimde böyle bir halaya denk geldik yanımdaki arkadaşa sordum bunlar hangi bölgenin halayı ve ne söylüyorlar arkadaşım bunların halay dedikleri Ermeni oyunu söylediklerinde PKK marşı bunu oyun havasının içine yerleştirerek söylüyorlar ki kimse anlamasın kendisi müdahale etmek istedi ben bırakmadım sistemli birsekilde ülkemizi karıştırmak istiyorlar
    Cevapla
  • Gerçekler 1 ay önce Şikayet Et
    Özellikle İstanbul sahil bölgelerinde diğer sahil şehirlerinde insanları provoke edecek şekilde toplanıp halaylar çekiyorlar, bunlara izin verilmemesi lazım, saçma sapan anlamadığımız dilde müzikler açıp insanları rahatsız ediyorlar son seste..
    Cevapla
  • Adapazar 1 ay önce Şikayet Et
    Teröre destek verenleri neden vatandaşlıktan atmiyoruz anlamiyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Evet çok doğru teröre geçit yok
    Cevapla
  • Hüsnü Başmak 1 ay önce Şikayet Et
    Başarılı bir şekilde sürdürülen pkk imhasına eş zamanlı olarak pkk şehir yapılanması kck, dhkp-c, mlkp, pys... ve iş birlikci fetö imhasıda elzemdir, hiç zaman kaybetmeden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek yılsonu enflasyon tahminini açıkladı! Öncelikli hedefi duyurdu
Ekrem İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş'a gönderme: 'Benim yol arkadaşım değildir'