Bakan Fidan, Haniye'nin vefat haberini nasıl aldı? Duygulandıran açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tahran'da suikasta uğrayan Hamas lideri Haniye'nin vefat haberini nasıl aldığını anlattı. Haniye için, "Kendisine baktığınız zaman Allah'ı hatırladığınız bir insandı" dedi.

GİRİŞ 31.07.2024 22:04 GÜNCELLEME 31.07.2024 22:51
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'da uğradığı suikast sonucu şehit oldu. Hamas ve İran'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gelişmeleri değerlendirmek için Kanal7 ve ÜLKE TV ortak yayınında katıldı.

Bakan Fidan, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

"ŞEHİTLİK NASIL YAKIŞIRDI" DEDİĞİM BİR İNSANDI

Bakan Fidan, Haniye'nin vefat haberini aldığı anı şu sözlerle paylaştı:

Dün Tahran'a Cumhurbaşkanımızı temsilen İran Cumhurbaşkanının göreve başlama törenine gittim. Haniye ile öğleden sonra saat 16.00 gibi yemin töreninde karşılaştık. Yemin töreninden sonra benim görüşmelerim oldu, bazı İranlı yetkililerle. Son görüşmemden çıkarken o da oraya giriyordu. O esnada tekrar karşılaştık. Türkiye'ye geldim. Saat 5.15'te bir haber aldım arkadaşlarımdan, vefat haberini ilettiler. İnsan olarak çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir kardeşimizdi. Dün de aslında Allah'ın hikmeti, içimde bir düşünce oluşmuştu, "Şehitlik nasıl yakışırdı" dediğim bir insandı. Kendisini bir davaya adamış ve şehadetin en büyük mertebe olduğunu bilen bir insanın hedefine ulaşmış olduğunu görmek mutluluk veriyor açıkçası. Geriye kalan bizler için üzücü bir durum tabi, karışık duygular. Haniye, 60'a yakın yakınını kaybetmesine rağmen hiçbir zaman duruşunu kaybetmedi. Metaneti çok sağlamdı. 

BAKAN FİDAN'IN AĞZINDAN HANİYE NASIL BİR İNSANDI?

"KENDİSİNE BAKTIĞINIZ ZAMAN ALLAH'I HATIRLADIĞINIZ BİR İNSANDI" 

Yakın geçmişe gidecek olursak Haniye, 2006'da bir dönem başbakan da oldu. O dönem görüşmelerimiz başladı. O dönem hareketin başkanı Halid Meşal'di. İsmail Haniye göreve geldikten sonra onunla çalışmaya başladık. Tüm görevlerinde çok fazla temasımız oldu. Haniye, taşıdığı emanetin fevkalade farkında olan bir insandı. Hiçbir şekilde bir dünya menfaati içinde değildi. Çok ender rastladığım insanlardan biriydi. Çalışmaya gelince kendisi liderlik özellikleri itibariyle konulara odaklanabilen insandı. Çok çetrefilli konular üzerine günlerce, haftalarca tartışmalarımız oldu. Hiçbir zaman odağını kaybetmeyen bir insandı. Her zaman Filistin için fedakarlık yapmaya hazır bir insandı. Şahsiyet olarak büyük bir örnekti. Hiçbir zaman karamsarlığa düşmedi, umudu koruyan, dirayetli bir insandı. 

İsmail Haniye, kendisine baktığınız zaman Allah'ı hatırladığınız bir insandı. 

Bakan Fidan'dan Kanal7-ÜLKE TV ortak yayınında önemli açıklamalarBakan Fidan'dan Kanal7-ÜLKE TV ortak yayınında önemli açıklamalar

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 54
  • Mahir 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakının açıklamaları kamil bir mü'mine yakışan açıklamalar. Allah şehidimizin şehadetini kabul eylesin. Bakanımızdan da razı olsun.
    Cevapla
  • AdiL 1 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanını, komutanını, misafirini koruyamayan İran ülkesine giren çıkana ve ülkesinde olan bitene hakim değilmidir? Kısa bir geçmişte İran'da olanlar çok büyük bir güvenlik açıkları olduğunu gösteriyor!
    Cevapla
  • AdiL 1 ay önce Şikayet Et
    Uzaktan atılmış bir füze koordinatları hassas belirlenmiş olsada binanın sadece belli bir kısmına (odasına) isabet edecek kadar seçici olamaz!? Böyle bir hassasiyeti ancak binadaki odanın içine önceden yerleştirilmiş bir düzenek (GPS gibi ) sağlayabilir. Yada füze yakından atılmış olmalıdır. Siyonizm adına doğrudan abd tarafından yapılmış bir suikast.
    Cevapla
  • Nk1234 1 ay önce Şikayet Et
    Haniyeyi her yerde MİT korumalıydı veya korunmasına çok ciddi destek vermeliydi.
    Cevapla
  • Sacar 1 ay önce Şikayet Et
    Menfaati uğruna öyle bir lideri Yahudilere satan İran'a lanet ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'a hava saldırıları düzenledi
İsrail'in 10 saniye oyunu! Gözleri çıktı elleri koptu