CHP oklarında renk değişimi! HDP, HEDEP, YSP, DEM detayı dikkat çekti

CHP Genel Başkanı Özel, parti logosunda bulunan devletçilik okunun rengini yeşil ve mor olarak değiştireceklerini açıkladı. Özel'in yeni açıkladığı renklerin HDP, HEDEP, YSP, DEM gibi partilerin tercih ettiği renkler olması dikkat çekti.

GİRİŞ 05.08.2024 12:27 GÜNCELLEME 05.08.2024 17:19
Bu Habere 271 Yorum Yapılmış

CHP Kadın Kolları 15. Olağan Kurultayı Ankara ATO Congresium’da yapıldı. CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullandı. 

DEVLETÇİLİK OKUNUN RENGİ DEĞİŞTİRİLECEK

CHP Genel Başkanı Özel, partinin logosunda bulunan altı oktan devletçilik ilkesini temsil eden okun rengini değiştirmek istediklerini söyledi. Özel devletiçilik okunun rengini yeşil ve mor olacağını belirterek "CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, o program kurultayına katacağımız çevreci, doğa dostu ve sürdürülebilir kalkınmaya inanan projeler ve kadın erkek eşitliğine yönelik olan net tutumumuzla geldiğimizde bu devleti nasıl yöneteceğimizi söylerken devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacağız. Eşit temsili bu partiye de bu ülkeye de biz getireceğiz." dedi.

HDP, HEDEP, YSP, DEM'İN ORTAK RENGİ

Özgür Özel'in CHP'nin devletçilik okunu değiştirmek istediği renklerin rengi ise dikkat çekti. Özel'in bahsettiği yeşil ve mor renkler terör örgütü PKK'nın TBMM'deki siyasi kolu olarak görev yapan partilerin ortak kullandıkları renk olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar HDP, HEDEP, YSP, DEM gibi partilerde renklerinde ve logolarında sürekli olarak yeşil ve mor renklerini tercih etmişti. 

CHP SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

CHP oklarındaki renk değişimi açıklamasına ilişkin CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Yücel, şu ifadelere yer verdi;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oklu simgesi sırası ile Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik’ten oluşan partimizin ilkelerini ifade etmektedir. Partimizin bayrağı, kırmızı zemin üzerine, beyaz altı oklu bayraktır.

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, “devletçilik” okunun ifade ettiği anlayışımızı anlatırken; çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlılığımızı vurgulamıştır. Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir.

Dolayısıyla, partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türkiye’ye her alanda kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 

Dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in herkesin anlayacağı bir dil kullanarak sarfettiği ifadeler, bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğinden bu açıklamayı yapmak gerekmiştir.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 271
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Atatürk'ün partisi diye çıkan bu guruha bir bakın Atatürk'ten eser kalmadı. Oklar yakında gökkuşağı na boyanır artık rujlu etekli erkeklerden milletvekili seçerler tam medeni olurlar artık
    Cevapla
  • 2247 1 ay önce Şikayet Et
    çok başarılı olmuş zihniyetinize uydurmuşsunuz sizin bu ülkeye verebilecleriniz budur yüz yılda bir renk değişmi
    Cevapla
  • Adla 1 ay önce Şikayet Et
    Nerde Türkiye karṣiti varsa onlarinan kol kola gezin desdekleyin CHP
    Cevapla
  • kızıl kurt 1 ay önce Şikayet Et
    Yunan ve İsrail maviside yakışır sayın abimiz
    Cevapla
  • çuvaldız 1 ay önce Şikayet Et
    Diğer okları da gökkuşağı renklerine boyayıp aslınıza rücu edin, olsun bitsin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret
Ekrem İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş'a gönderme: 'Benim yol arkadaşım değildir'