Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı adayı olurum

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2028 Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olabileceğini söylediği öğrenildi.

GİRİŞ 06.08.2024 10:17 GÜNCELLEME 06.08.2024 11:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Seçimlerdeki büyük hezimetin ardından koltuk savaşları erken başladı. Öyle ki; seçimlere henüz 4 yıl varken, partiden 'Cumhurbaşkanı adayı' isimleri çıkmaya başladı. 

Seçimlerde adının "Cumhurbaşkanı adayı" olarak geçmesiyle gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özellikle Meral Akşener cephesi ve CHP ile krizlerin yaşanmasına neden olmuş; Akşener, Yavaş'a 'Korkak Yavaş' şiiriyle gönderme yapmıştı. 

Tüm bu tartışmaların geride kaldığı bu günlerde; siyaset arenasında yeni bir tartışmanın daha fitili ateşleniyor.

2028 Genel Seçimleri için ismi bazı cephelerce öne çıkan Mansur Yavaş çarpıcı bir açıklama yaptı.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI OLURUM"

Tv100'den gazeteci Sinan Burhan'ın duyurduğu açıklamaya göre; Yavaş, "Anketlerde sizin isminiz cumhurbaşkanı adayı olarak ön planda çıkıyor, eğer partiniz sizi aday gösterirse cumhurbaşkanı adayı olur musunuz?" sorusuna "Elbette bu yükün altına girerim, Cumhurbaşkanı adayı olurum." sözleriyle olumlu yanıt verdi.

CHP'DE SULAR ISINDI

Öte yandan;  CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında yapılan CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında, kurultay kararı alındı.

Kurultay tarihi ise 6 ile 9 Eylül arası kararlaştırıldı.

Mansur Yavaş'ın bu çıkışının ardından 'CHP'de önden hesaplar yapılıyor', 'Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ikilisine 'ben de varım' dedi' yorumları yapıldı. 

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Diyarbekirli. 1 ay önce Şikayet Et
    bence diğer iki proje adamındansa Mansur Yavaş'ın duruşu ve icraatleriyle kabul görmesi gerekir.Şahsen ben hiçbir partiye sabit oy vermeyip şahıslara oy veren bir insanım hali hazırda aday olabilecekler arasında Chp için en makul isim olur bence.
    Cevapla
  • Okan 1 ay önce Şikayet Et
    Mansur başkan sen onlar için merdivenin bir basamağısın. yoksa seni sevdikleri falan yok. 82 de sağ solu kavgası yasanmadı mı ? düşün bi güç sizleri birleştirdi. Sonra ayırır tekrar, siz sorun değilsiniz. varsın bi belediye baskanı da sen ol. o kadar. senin baskan olman değil reisin yenilmesiydi olay. reis yenilsin yine ülke gündemine sağ sol kavgası oturur...
    Cevapla
  • mete 1 ay önce Şikayet Et
    hiç bir icraatı olmayan belediye başkanları CB. mi olacak
    Cevapla
  • ankara 1 ay önce Şikayet Et
    Sen önce Ankara nın yollarını ve kaldırımların yap asfalt patlamış ve heryer çukur sadece işini yapsan başka ihsan istemez
    Cevapla
  • adem 1 ay önce Şikayet Et
    mansur başkan olacak kapasitede değil ancak belediyeyi yönetir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da telsizlerin patlatılması sonrası ASELSAN'dan bomba paylaşım!
İsrail’in çağrı cihazlı saldırısı! Dünya şokta ama Türkiye emin ellerde