MSB: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde çok sayıda silah ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde, teröristlere ait çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildiğini duyurdu.

GİRİŞ 14.08.2024 18:09 GÜNCELLEME 14.08.2024 20:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman Mehmetçiklerimiz; teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara tek tek girmeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

Operasyon bölgesinde gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildiği belirtilen açıklamada, ele geçirilen silah ve malzeme şöyle sıralandı:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde, teröristlere ait çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildi. Ele geçirilenler şu şekilde; 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 1 adet M4-A1 piyade tüfeği, 4 adet seyyar dipçik AK-47 piyade tüfeği, 2 adet PKMS makineli tüfek gövdesi ve 2 adet namlusu, 1 adet T-40 bombaatar dipçiği ve tetik tertibatı, 1 adet M-16 piyade tüfeği namlusu, 1 adet Dragunov dürbünü, 2 adet termal silah dürbünü, 2 adet LİMÖS dürbünü, 4 adet Yaesu el telsizi, 2 adet Yaesu araç telsizi, 1 adet level box (Kablosuz bağlantı sağlayan cihaz), 1 adet tornavida seti, 1 adet kamera ekranı, 1 adet Airpods kulaklık, 2 adet tablet, 1 adet radyo, 3 adet aksiyon kamerası, 3 adet Kindle, 1 adet flash bellek, 1 adet kol saati, çeşitli örgütsel dokümanlar."

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • aslan 1 ay önce Şikayet Et
    hepsini pkklarılara ve destekçilerine karşı kullanıyorlardır inşallah. bedava cephane işte sana.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ele geçirilen silahlar hangi ülkenin ise teşhir edin.Kim dost,kim düşman herkes bilsin. Gerçi donuzdan post,gavurdan dost olmaz bu bir gerçek.
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Nereye kacsaniz sonunuz belli.o silahlari sizi kandiran elebaslarina çevirin.yada teslim olun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot’tan TCMB’ye destek
Kamikaze dron AZAT göreve hazır