Ankara'ya gelen Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'ye hitap etmek üzere Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Abbas'ın TBMM Genel Kuruluna hitap etmesi bekleniyor.

GİRİŞ 14.08.2024 19:30 GÜNCELLEME 14.08.2024 22:19
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Abbas ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 18.20'de Esenboğa Havalimanı'na indi.

Havalimanında Abbas'ı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve çok sayıda yetkili karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na hitap etmek için Türkiye'ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

TÜRKİYE, İSRAİL'İN DURDURULMASI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Görüşmede İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar, kalıcı ateşkes ve barış için atılması gereken adımlar ile güncel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Türkiye'nin Filistin'in haklı davasına destek vermeyi sürdüreceğini, İsrail'in durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail'e yönelik baskılarını artırması için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'de aralarında bebeklerin de bulunduğu sivilleri katletmeye, masum Filistinlileri yerlerinden etmeye, okulları, hastaneleri, sivillerin sığındığı alanları vurmaya, insanları açlığa ve susuzluğa mahkum etmeye devam ettiğini, bazı Batılı ülkelerin tüm bunlara sessiz kalmasının ve İsrail'e yardıma devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için İslam dünyası başta olmak üzere bütün ülkelerin gayretlerini artırması gerektiğini ifade etti. Erdoğan görüşmede, Abbas'ın yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hitap edecek olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Abbas'ın TBMM Genel Kuruluna hitap etmesi bekleniyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Rotterdam 1 ay önce Şikayet Et
    israil piyonu, filistinliler dahi guvenmiyor satilmislar haric
    Cevapla
  • poyrazi 1 ay önce Şikayet Et
    Reise sarılırken sırıtmasından bunun güvenilir biri olmadığı çok açık filistin halkı zülüm baskı soykırım ve yas halinde iken bunu ülkemize davet edenler hatalı
    Cevapla
  • konuk 1 ay önce Şikayet Et
    filistin davası için, artık daha genç ve dinamik birileri gelmeli
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ
    Cevapla
  • Eleştirici 1 ay önce Şikayet Et
    Yaser Arafat ne ise bu adamda o, tbmm de konuşturulması ciddi bir hata, asla muhatap alınmamalı idi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'a hava saldırıları düzenledi
Onu bile isyan ettirdiler: Aysever'den Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu'na sert sözler