Katil Netanyahu'yu alkışlayan ABD'ye manidar karşılık: Abbas'ın konuşmasına 32 alkış

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın TBMM'deki konuşması 32 defa alkışlanarak büyük destek gördü.

GİRİŞ 15.08.2024 19:46 GÜNCELLEME 15.08.2024 21:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği tarihi konuşmada sert ifadeler kullandı. Özellikle İsrail destekçisi ABD'ye yönelik ağır eleştirilerde bulunan Abbas'ın konuşması parlamentoda 32 defa alkışlarla kesildi.

İşte Mahmud Abbas’ın konuşmasından öne çıkan önemli noktalar:

ABD'YE SERT ELEŞTİRİLER

Abbas, ABD'yi "Veba" olarak nitelendirerek, Filistin halkının çektiği acıların devamında Amerika'nın rolünü ön plana çıkardı. ABD'nin Filistin sorununda oynadığı rolü eleştiren Abbas, bu ülkenin sorumluluğunu vurguladı ve Filistin halkının çektiği sıkıntıları Amerika'nın politikalarına bağladı.

32 DEFA ALKIŞ

Mahmud Abbas’ın konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üst düzey hükümet yetkilileri ve milletvekilleri, 32 kez alkışlarla destek verdi. Konuşmanın bazı bölümleri, topluca ayakta alkışlanarak büyük bir coşkuyla karşılandı. Bu durum, Filistin davasına olan destek ve Abbas’ın konuşmasına verilen önemi gösterdi.

FİLİSTİN BİRLİĞİ İÇİN ÇAĞRI

Mahmud Abbas, Filistin’deki iç birliğin sağlanamamasının başlıca sebeplerinden biri olarak uzun süre devam eden iç anlaşmazlıklara değindi. Filistin’deki siyasi bölünmenin, ülkenin uluslararası alandaki etkisini zayıflattığını belirterek, Filistin birliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

GAZZE'YE GİTME PLANI

Filistin lideri Abbas, konuşmasının en dikkat çekici kısmında Gazze’ye gitme planını açıkladı. Bu ziyaretle ilgili diğer dünya liderlerine de çağrıda bulundu.

HANİYE'NİN SÖZÜ

Abbas'ın "Benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir" sözü, şehit İsmail Haniye'nin çocukları ve torunlarının şehit olduğu dönemde sarf ettiği söze benziyor olması dikkat çekti.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 13
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu olay anlayabilene çok şey anlatıyor ey Amerika biz hâlâ buradayız
    Cevapla
  • İnadına REİS 1 ay önce Şikayet Et
    Bu alkışlar Abbas nezdinde Filistin gazze mazlumlarına dır Filistin davasına verilen destektir yoksa Abbas bir alkışı dahi hak etmiyor.
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Hain Abbas tbmm alinmamaliydi ne dedide bu hain abbas 32 kere alkislandi yalanci bu adam
    Cevapla
  • Ahmet42 1 ay önce Şikayet Et
    Mesele Abbas meselesi değil hala anlamadın mı? Filistin'e desteğini bildirme amaç.
    Cevapla
  • Ali.E 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum.. Ancak bu aşamada evdeki sorunu dışarıya belli etmemek gerek. Rabbimin izniyle Gazze'nin ızdırabını bitirdiğimizde ilk önce Abbas'ın icabına bakmak lazım!!! Bu kadar zaman geçti 7 ekimden bu yana, çıkıp adam gibi tek kelime etmedi....
    Cevapla
  • Sea 1 ay önce Şikayet Et
    Abbas gazzeye yalnız gitmesin. Tüm müslüman devletlerin bakanlarını da alıp gitsin. Ayağına çağırıp destek olunmaz yanına gidip destek olunur.
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 1 ay önce Şikayet Et
    Bu yahudi uşagınamı destek olacağız hamas dururken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanyollar resmen duyurdu! Arda Güler için devreye girdiler
Yargı reformu nasıl olmalı? Hukukçular Haber7'ye açıkladı