Adalet Bakanlığı Ümit Özdağ'ı yalanladı! Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanlığı, Ümit Özdağ'ın paylaştığı ve bazı sosyal medya hesaplarınca da alıntı yapılan 'Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından aile mahkemelerine gönderildiği' iddiasının tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanlığı Ümit Özdağ'ı yalanladı! Soruşturma başlatıldı
Adalet Bakanlığı Ümit Özdağ'ı yalanladı! Soruşturma başlatıldı
GİRİŞ 15.08.2024 23:42 GÜNCELLEME 15.08.2024 23:57
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, herhangi bir kurum veya kuruluşa böyle bir kitabın gönderilmediği vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"Ayrıca Ümit Özdağ'ın yine X platformundan önce paylaşıp sonra sildiği 'Hakimlerin, Suriyelilerle ilgili aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacakları' ve 'Suriyelilerin dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığına' yönelik ifadeleri de gerçek dışıdır. Halkımızı yanıltmaya yönelik asılsız paylaşımlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır."

Ümit Özdağ'ın delil göstermeden paylaştığı kitap görseli ve açıklaması

Açıklamada, gerçeğe aykırı bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kişilere ve dezenformasyon içeren manipülatif iddialara itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

DMM DE ÜMİT ÖZDAĞ'I YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Adalet Bakanlığı tarafından gönderildiği iddia edilen "Suriye Aile Hukuku" kitabına ilişkin açıklama yaptı.

Özdağ'ın iddialarının kurgu ve hayal ürünü olduğunu belirten DMM'nin açıklaması şöyle:

"Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından paylaşılan ve bazı sosyal medya hesaplarınca da alıntılanan, 'Suriye Aile Hukuku isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından Aile Mahkemelerine gönderildiği' şeklindeki iddia doğru değildir.

Adalet Bakanlığı tarafından herhangi bir kurum veya kuruluşa böyle bir kitap gönderilmemiştir.

PAYLAŞIP SİLDİĞİ İDDİALAR DA YALAN ÇIKTI

Ayrıca Ümit Özdağ’ın yine X platformundan önce paylaşıp sonra sildiği 'Hâkimlerin, Suriyelilerle ilgili aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacakları' ve 'Suriyelilerin dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığına' yönelik ifadeleri de gerçek dışıdır.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"

Kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız paylaşımlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

"MANİPÜLATİF İDDİALARA İTİBAR EDİLMEMELİDİR"

Gerçeğe aykırı bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kişilere ve dezenformasyon içeren manipülatif iddialara itibar edilmemelidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Ümit Özdağ'dan 'ABD' itirafı! 'Benimle iletişime geçtiler'Ümit Özdağ'dan 'ABD' itirafı! 'Benimle iletişime geçtiler'

Ümit Özdağ'dan '100 Suriyeli kadın ve erkek otele saldırdı' provokasyonuÜmit Özdağ'dan '100 Suriyeli kadın ve erkek otele saldırdı' provokasyonu

Özdağ’ın suç zinciri Türkiye’yi sardı! Ölümcül provokasyona Anıtkabir kılıfıÖzdağ’ın suç zinciri Türkiye’yi sardı! Ölümcül provokasyona Anıtkabir kılıfı

Ümit Özdağ'a sert tepki: Hadsizliğin cevabı elbette verilecekÜmit Özdağ'a sert tepki: Hadsizliğin cevabı elbette verilecek

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • KIZILELMA 1 ay önce Şikayet Et
    Bu tiplere çok dikkat edin!! bunlar extra milleti tahrik ve kışkırtıcı konusup KENDILERINE, KÜFÜR VE HAKERET EDILMESINI sagliyorlar sonra gelsin mahkemeler araciligiyla PARALAR , sadece avukatlara kazandirilan VEKALET UÇRETLERI BİLE coook büyük paralar,. Bu tip kendisine sosyal medyeda sadece Fırıldak diyen birini bile dava etti.!! Muhtemelen 3 ayri dava ile 50 bin tl ye varan
    Cevapla
  • Zülküf kara 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet in ilgili birimleri, Ümit denen İsrail ve ABD ajanı ve provokatör hakkında bı an önce işlem yapmalı. İsrail e gidip Mossad in toplantılarına katılan ve Türkiye'de iç savaş çıkartıp bölme görevi ile görevlendirilen şu mahlukatın gereği geç olmadan yapılmalı
    Cevapla
  • mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kişiyede bulgaristan kanunlarıyla yargılayın kendileride bulgar göçmeni kafayı yemiş bu sdam
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    putinin adalet sistemini uygulamalı devlet.........................................
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Düşünsene yanlışlıkla kilicdaroglu secilseydi bu adama bakanlık verseydi iç savaş çıkardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi
Avrupa Ligi'ni simüle ettiler: Çeyrek finale tek Türk takımı kaldı