Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldı

Gelen son dakika haberine göre, CHP'li Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etti. Özkan'ın skandal sözlerine AK Parti'den sert tepkiler geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 25.08.2024 21:08 GÜNCELLEME 26.08.2024 10:14
Bu Habere 452 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamasında muhalefetin liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yaptığını ve elitist olduğunu söyledi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri sonrasında sosyal medyadan skandal ithamlarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine sert tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan'dan İBB'ye tepki: Para babalarına peşkeş çekiyorlarBaşkan Erdoğan'dan İBB'ye tepki: Para babalarına peşkeş çekiyorlar

TUNCAY ÖZKAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇİRKİN SÖZLER

CHP İzmir Milletvekili Özkan X'teki hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun 'gösteriş müptelası' diye? 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan!" ifadelerini kullandı.

"BİZİM DEĞİL CHP'NİN SORUNUDUR"

Özkan'a AK Parti Sözcüsü Çelik'in tepkisi şöyle:

"Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu CHP Milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP’nin sorunudur."

"DİLİNİ İÇERİ SOK, SANA BURADAN SU VEREN DE OLMAZ KEMİK ATAN DA"

CHP'li Özkan'ın hakaretlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ da sert tepki gösterdi.

Dağ, "Hakaret, yalan ve iftira ile seçim kazanamadılar. Recep Tayyip Erdoğan'dan öyle bir tokat yediler ki sırça köşklerinden de kovuldular. Şimdi 'Milletin Adamına' dil uzatarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da." sözlerini kaydetti.

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Özkan'ın ahlak dışı sözlerini kınayan Tunç, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir. Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye vakfetmiştir.

Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez.

Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum." 

 "SÖZE BAKTIK SÖZ DEĞİL SÖYLEYENE BAKTIK ADAM DEĞİL"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından CHP'li Özkan'ın küstahça hakaretini değerlendirdi.

Kabaktepe'nin tepkisi şöyle:

"Söze baktık; söz değil... Söyleyene baktık; adam değil!" dedi. Kabaktepe paylaşımında, "Belli ki şer odakları, mensubu olduğu partinin TV kanalına çöken, FETÖ'nün önünde diz çöken, el pençe divan duran, hiçbir ahlâki ilkesi olmayan karakter fukarasının düğmesine yeniden basmış… İsmi, kendi partisinde bile şaibe, kara ve kirli para ile anılan zat; milyonlarca vatandaşımızın teveccühü ile seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza kin ve nefret kusarak, kendi gibi çukur, zihni gibi aşağılık cümleler kurmuş! İhanet masalarının emir eri olan bir şahsın, efendilerine yaranmak adına yaptığı bu galiz hakaretleri kendisine misliyle iade ediyoruz. Herkes bilsin ki; #ÇukurTuncay ve benzerlerinin, salyalarını devlet kurumlarına, milletimize ve Cumhurbaşkanımıza bulaştırmalarına asla izin vermeyeceğiz."

"KÖTÜLÜĞÜN BEDELİ GEREK HUKUK ÖNÜNDE GEREKSE DE SİYASETEN ELBETTE ÖDETİLİR"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Tuncay Özkan'a tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yalnız olmadığını ifade etti.

Altun'un yaptığı paylaşım şöyle:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin ifadeler kullanan, cunta zihniyetli, vesayet kırıntısı Tuncay Özkan adlı şahıs ve onun gibiler şunu çok iyi bilsin! Recep Tayyip Erdoğan asla yalnız değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza hem devletimizin başı hem davamızın lideri olarak her daim sahip çıkmak, onun hukukunu gözetmek boynumuzun borcudur!

Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik her türden hakaretin ve kötülüğün bedeli gerek hukuk önünde gerekse de siyaseten elbette ödetilir.

Bu ahlaksızca yaklaşımı kınıyor, söz konusu vesayet artığı şahsın çirkin ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz."

"SEFİL, TERBİYESİZ, MÜPTEZEL, KOKUŞMUŞ"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Ala, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, şunları kaydetti:

"CHP, bu sefil terbiyesizliğin ve müptezel kokuşmuşluğun gereğini yapmalıdır. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı'na böyle bir terbiyesizliği yapamaz."

BAKAN YERLİKAYA'DAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir milletvekilinin, ömrünü ülkesine ve milletine adayan Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında terbiye sınırlarını aşan ifadeler kullanması, o zatın içindeki çirkinlikleri gün yüzüne çıkarmaktadır" ifadesini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZA HAKARET EDENLERİN ORTAK YÖNLERİNİ AZİZ MİLLETİMİZ ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR"

Yerlikaya paylaşımın devamında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlerin ortak yönlerini Aziz Milletimiz çok iyi bilmektedir! Birileri iftira peşinde koşadursun. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ahlak dışı ve haddini aşan sözlerin sahibi milletvekilini şiddetle kınıyorum."

BAKAN KURUM: MESNETSİZ İFADELERİ AYAKLARIMIZIN ALTINDADIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımıza, bu ülkenin liderine, liderimize, siyasi ahlaktan ve devlet terbiyesinden yoksun bir şekilde dil uzatan düzeysiz şahısların bu mesnetsiz ifadeleri ayaklarımızın altındadır. Parti içi kısır çekişmelerini siyasi alana tahvil edip güya Cumhurbaşkanımızı hedef almaya çalışan bu kirli siyaset anlayışını telin ediyorum."

BAKAN GÖKTAŞ: GEREKEN CEVABI MUTLAKA ALACAKTIR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Recep Tayyip Erdoğan gibi milletin oylarıyla seçilmiş ve her seçimde bu teveccühü yinelemiş bir lidere söylenen, siyasi ahlaktan yoksun çirkinlikteki ifadeler, milletin vekili olmakla asla bağdaşmaz. Bu seviyesiz iftiralar, hem hukuk önünde hem de milletimizin nezdinde gereken cevabı mutlaka alacaktır."

RESUL KURT: HADDİNİ BİL

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Resul Kurt Başkan Erdoğan'a sarf edilmiş çirkin sözler için "Haddini bil" dediği Tuncay Özkan için sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

Milletin adamı, Dünya lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir CHP milletvekili tarafından yapılan hadsizliği reddediyoruz. Bu üslupla Cumhurbaşkanımıza hadsizlik yapmak bırakın bir milletvekilini veya siyasetçiyi, en karaktersiz kişiye bile yakışmaz. Haddini bil Tuncay Özkan, seni silmiş efendilerine unutulmuşluğunu bu hadsizlikle hatırlatman düştüğün çaresizliği gösteriyor.  Yanındayız uzun adam.

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 452
  • 06ankara 2 hafta önce Şikayet Et
    Yaptığı hareketin kesinlikle yanına kalmiyscagi hazineden aldığı aylığa kadar hatda vekilliği in düşürülmesi partisinde Türkiye'nin milli duruş ve güvenliğine karşı duruşuda gözden geçirilmelidir , ülkenin birliği beraberliği ve bu hususlarda uçta oyniyanlarin malum parti tarafından himaye ediliyor olmadida ülke olarak iletiye dönük iletiye dönük tehlikeler arz edebilir
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Rte diktatör diyordu birde chpkk lılar
    Cevapla
  • konuk 3 hafta önce Şikayet Et
    bugün Zekeriya Sayın Kanal izasyon züppesi yazısını okudum, müthiş anlatmış bu adamı,
    Cevapla
  • Maraşlı 3 hafta önce Şikayet Et
    Kırmızı çizgi, çizme, had, sınır hepsi aşılmıştır. Devlet en sert şekilde gereğini yapmalıdır.
    Cevapla
  • Sivaslı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunca hakaretin. Cezası 250 bin lirami yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in çağrı cihazları saldırısı sonrası Selçuk Bayraktar'ın sözleri gündem oldu
AK Parti'den İsrail'e Lübnan tepkisi!