Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: Son derece tehlike bir örnek!

Dışişleri Bakanlığından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog yapılmasına ilişkin açıklamalarına tepki geldi. Açıklamada, "Uluslararası toplumun harekete geçme zamanı gelmiştir" denildi.

GİRİŞ 27.08.2024 21:09 GÜNCELLEME 27.08.2024 22:33
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da bir sinagog inşa etmek istediğini söyledi.

Ben-Gvir'in skandal açıklamasına Türkiye'den tepki geldi. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog yapılmasına ilişkin açıklamaları İsrail’in Kudüs’teki kutsal mekanların ve Kudüs’ün statüsünü ve kimliğini değiştirme çabalarının yeni ve son derece tehlikeli bir örneğidir.

Bu açıklamalar, İslam dünyasında infial yarattığı gibi sağduyulu herkesi endişeye sevk etmiştir.

Münhasıran Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa’yı hedef alan provokasyonlar tüm dünyada Müslümanların hissiyatını rencide etmekte ve gerginliklere sebebiyet vermektedir.

İsrail Hükümetinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü saldırılar bölgesel ve küresel istikrarı her geçen gün daha fazla tehlikeye atmaktadır.

İsrail saldırganlığının durdurulması ve Filistin halkına koruma sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçme zamanı gelmiştir.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 162
  • Mescidi Aksa 2 hafta önce Şikayet Et
    türkiye den bir seferberlik açılsa, filistinin yanında, lanetolası melun israile karşı savaşmak isteyen yüzbinler ismini yazdırır EvvelAllah. mescidi aksanın mercimek büyüklüğünde taşına hatta tozuna dokunursanız sizi yüzbinlerle basar taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayız. lanetolası melunlar. müslüman türk lerle oyun olmaz, cedelleşilmez. siz hala anlamadınız mı.
    Cevapla
  • Tayfun 2 hafta önce Şikayet Et
    Hiçbirşey olmaz..mescidi aksanın yıkılması an meselesi.. Dünya da koltuğunu ve makamını, şerefinin önünde tutan Müslüman liderler çoğunlukta..Bunun hesabını ahirete çok ağır verecekler
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanın kırmızı cizgisi islam dünyasının herhangibir yerinde tek bir müslümanın burnu kanasa bile gereği yapılması gerekirken filisitnde Arıkan da ve diğer islam coğrafyalarında çocuk yaşlı kadın demeden hergün kardeşlerimizi katlediyorlar. Sözel olarak kınamaktan öteye geçilmiyor. Müslüman olmanın gereği kesinlikle bu olamaz. Müdahaele için çok geç kalındı çok canlar gitti.
    Cevapla
  • Turgay 2 hafta önce Şikayet Et
    Gelin bizi dövün diye zorla kaşınıyorlar. Biz kaşımayı da, kese atmayı da seven milletiz. Gün gelir size de sıra gelir merak etmeyin.
    Cevapla
  • gercekler 2 hafta önce Şikayet Et
    Sen Önce icerideki Nankor hainleri Din Vatan Minlet dusmanlarini ayikla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu kadarına da pes! Almanya'dan 'Türkiye' ile ilgili alçak hamle! O Ülkeyi tehdit ettiler
Galatasaray yeni transferini duyurdu! 4 yıllık imza