Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ile Irak terörle mücadelede ortak iradeye sahip

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye ile Irak arasında terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen güçlü ve ortak bir irade bulunduğunu bildirdi.

GİRİŞ 29.08.2024 19:59 GÜNCELLEME 29.08.2024 21:31
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Keçeli, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kerkük'te yaşanan olayla ilgili Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından açıklama yapıldığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli

Sözcü Keçeli, "Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır. Türkiye, Irak topraklarında yuvalanmış terör örgütüyle mücadelesini, BM Şartı’nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa ilkesi uyarınca sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Irak arasında terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen güçlü ve ortak bir irade bulunduğunu vurgulayan Keçeli, son dönemde terör örgütü PKK’nın Irak’ta "yasaklı örgüt" ilan edilmesi ve 15 Ağustos'ta Ankara’da imzalanan "Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı"nın bu yaklaşımın ürünü olduğuna işaret etti.

Keçeli, "Söz konusu işbirliğinin sahada somut sonuçlar vermesi ve bu amaçla yetkili makamlar arasındaki eşgüdümün artırılması hususunda her iki ülke de kararlıdır." ifadesine yer verdi.

IRAK TARAFININ AÇIKLAMASI

Irak Ortak Operasyonlarından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Kerkük'te bir SİHA'nın düştüğü ifade edilerek, bunun Türk SİHA'sı olduğunun anlaşıldığı kaydedilmişti.

Düşme nedenlerinin ve kazanın koşullarının belirlenmesi amacıyla adli kanıt, hava savunma ve drone operatörlerinden oluşan teknik bir çalışma ekibi oluşturulduğu da bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 54
  • Mert 3 hafta önce Şikayet Et
    Adamlar düşürdü bu kadar net...hemde bilerek isteyerek.ama biz onlara sınırlarımızı açalım..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Siz düşürmeye devam edin, bizim karanlığımız devam edecektir.
    Cevapla
  • Serkan 3 hafta önce Şikayet Et
    Türk sihasını düşürecek cesaretiniz var ama yıllarca topraklarınîzdan pkk saldırılarını engelleme gücünüz yok öylemi. Bu itleri top yekün yok etmek gerek
    Cevapla
  • Türk 3 hafta önce Şikayet Et
    Siz artik ABD ye yumuşak davranmayi burakın. Ne kadarda hukuk iyisever insanlarik. Onlara fırsat gelse bizi beter ederler.
    Cevapla
  • Erdem 3 hafta önce Şikayet Et
    Irak, PKK'lı soysuzların sahibi Amerika ile İslam düşmanı Siyonizm müttefiki İran arasında bölüşülmüş bir durumda. Türk milleti her zamanki gibi yine yalnız tek başına. Allah'tan başka kimsemiz yok!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıl 2100! Nüfusu en kalabalık din açıklandı! İslam kaçıncı sırada?
TOKİ'den yüzde 25'lik indirim kampanyası! Bakan Kurum duyurdu