Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın skandal paylaşımına tepki gösterdi.

GİRİŞ 07.09.2024 21:04 GÜNCELLEME 08.09.2024 09:51
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan iftira ve yalan dolu bir sosyal medya paylaşımı daha yaptığı görülmektedir. Adıgeçen şahsın, soykırım suçu işleyerek insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Netanyahu Hükümeti içinde dahi herhangi bir itibarı bulunmamaktadır. Katz, ülkemizdeki sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekmek suretiyle gündemde kalmaya ve soykırım şebekesindeki koltuğunu korumaya çalışmaktadır. Türkiye gerçekleri dile getirmeye ve Filistinlilerin haklı davasını savunmaya devam edecektir.

KATZ'DAN KÜSTAH SÖZLER

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, şu paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıştı:

"Recep Tayyip Erdoğan Hamas'taki dostları uğruna Türk halkını nefret ve şiddet ateşine atmaya devam ediyor. Bugün ise İslam ülkelerini İsrail'e karşı ittifak kurmaya çağırıyor ve "İsrail'in bölgedeki ülkeleri, özellikle de Türkiye'yi fethetmek istediğini" iddia ediyor. Bu tehlikeli bir yalan ve kışkırtmadır. İsrail, sınırlarını ve vatandaşlarını Hamas'ın katillerinden ve tecavüzcülerinden ve İran'ın önderlik ettiği Şii kötülük ekseninden savunuyor." 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 137
  • mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    israilin bakanı, senin ve ülkenin ne mal olduğunu biliyoruz.. aklının ardındakinide biliyoruz.. bu vadedilmiş topraklar varya o bize vadedilmiş topraklar.. sen yanlış anlamışsın.. kendine sanmışsın.. bunu aklından çıkarma.. birgün Türkler mutlaka oraya gelecek..
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye , Müdahale sınırlı kalsın , aşırı güç kullanılmasın çabuk bitsin diye , sizi uyardı . Lakin siz aşırı güç kullandınız ve meşru müdafaa sınırlarını aştınız . Uluslararası Adalet Divanında , yaptıklarınızın hesabını ödeyeceksiniz .
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    İran ile her ne kadar mezhep ayrılığımız olsa da onlara kötü demiyoruz , Kötülük etmiyoruz . Hiçbir insan mükemmel değildir . Peygamberler bile küçük günahlar işleyip tövbe edebilirler . Soykırım çok büyük günahtır . Gazze'ye havadan atılan mühimmat , günahlı , günahsız seçmiyor . Belki bir günahkar ölüyor , Lakin , Yapılan eziyet onun masum çocuklarına ve ailesine oluyor .
    Cevapla
  • Nokta 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu katiller, tecavüzcüler, soykırımcılar halâ konuşabiliryormu...!!! İnsan utanır sıkılır hayıflanır yahuuu bu ne yüzsüzlük, bu ne pişkinlik... Tarih böyle bir vakayı kaybetmedi. Hemen kaydedin...!!!
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Savaş ve Mücadele başka , Soykırım başkadır . Gazze'de ki 40 bin'i aşan insanın feci ölümü ve hayatta kalanların çektiği ıstırap , meşru mücadele olarak nitelendirilemez . Devletler , Meşru Müdafaa ve Savaş kriterlerini bilmeli , Devlet Adamları ona göre izahat yapmalıdır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Scooter sürücüsünü kural ihlalleri kazaya neden oldu! Korkunç anlar böyle görüntülendi
Galatasaray'da futbolculara derbi dopingi! Dudak uçuklatan ödeme