Yavaş, Kurultay konuşmasında İmamoğlu'na DEM Parti göndermesi de yapmış

  • GİRİŞ09.09.2024 09:02
  • GÜNCELLEME11.09.2024 09:06

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzük kurultayı, parti içi sorunların ve rekabetin yeniden gün yüzüne çıktığı enteresan gelişmelere sahne oldu.

Önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaya katılmaması başlı başına bir problem alanını yansıtıyor.

Onun bu hareketi aynı zamanda, partinin yeni sahiplerine karşı bir meydan okuma anlamına geliyor ve demek ki Kılıçdaroğlu, parti içi mücadelesini, gerilimli bir tonda sürdürecek sonucunu çıkarmamıza yardımcı oluyor.

Ama malum, asıl dikkat çekici meydan okumayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptı.

Kürsüye çıktıktan hemen sonra sitem etmeye başlayan Yavaş, kendisine konuşma yapacağının 1 saat önce haber verildiğini söyledi ve “Ben de Ekrem Başkan gibi Türkiye’nin sorunlarına değinmek isterdim ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani Ekrem mi, Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum" dedi.

Mansur Yavaş, “Fitne ateşine karşı çıkıyorum” diyor ama bu konuşması ve bu çıkışıyla, ileride yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde forvetlerden birinin kendisi olduğunu hem Özel’e, hem İmamoğlu’na, hem de karşısında kendisini dinleyen partililere ihsas etmiş oldu.

Özel ve İmamoğlu Yavaş’ın böyle bir çıkış yapmasını beklemiyor olmalılar idi ki, durumu yatıştırmak için sahneye çıktıklarında abartılı hareket ve sözlerle kendisini yatıştırmaya çalıştı.

İmamoğlu, her zamanki hamasi söylemiyle “Sizin konuşacağınızdan bile haberdar değilim. Senin rahatsız olacağını bilsem konuşmamı yere atar yerimde otururum başkanım” diye mukabelede bulunurken, onun bu sözleri sarf ettiği sırada Özel, parti içi bir başka gerilim alanının herkesin gözü önünde cereyan etmesinin verdiği telaşla karışık gülümsemeyle, Yavaş’ın omuzuna doğru başını yaslayıp bu abartılı hareketiyle durumu yatıştırmaya çalıştı.

YAVAŞ, AYNI KONUŞMADA CHP’NİN DEM PARTİ İLİŞKİSİNİ DE ELEŞTİRDİ, İMAMOĞLU’NA GÖRE KENDİ AVANTAJINI ÖNE ÇIKARDI

Tüzük Kurultayındaki konuşmasında Mansur Yavaş, CHP’nin DEM Parti ile ilgili tutumunu eleştiren sözler de sarf etti.

Mesela şöyle bir beyanda bulundu:

“İstiklal Marşımıza söz edenlere, milli takım maç yaparken “Başka ülke kazansın” diye tweet atanlarla “Keşke Yunan kazansaydı” diyenler arasında hiçbir fark yok. Bunlarla mesafemizi korumamız gerekiyor.”

Avrupa Kupası finallerinde DEM Parti çevrelerinden gelen “Biji Portekiz” türü paylaşımları hatırlatıyor Yavaş bu sözleriyle.

Ve gerçekten de bu tür provokasyonlarda bile dut yemiş bülbül gibi davranan CHP’lilere karşı esaslı bir eleştiri getiriyor.

Bu eleştiri çerçevesinin içinde DEM Parti ile, özel nitelikli ilişkiler geliştiren Ekrem İmamoğlu’da nasibini almış oluyor tabi.

Ama siyaseten Mansur Yavaş, muhtemel bir cumhurbaşkanı adaylığı halinde, kendi alabileceği oyların potansiyel alanına da işaret etmiş oluyor.

Yani burada da, “Ben Özgür Özel’in bahsettiği forvetlerden biriyim” mesajı vermiş oluyor herkese.

İMAMOĞLU DAHA FAVORİ AMA YAVAŞ KENDİSİNİ RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin normal vakti için daha 4 seneye yakın bir vakit var.

CHP’lilerin kendi kendilerine gelin güveyi olurcasına erken seçim çağrısı yapmalarının, süreci erkene çekmeye dönük bir etkisi de bulunmuyor.

Ama işte meşgul olabilecekleri başka bir alan olmadığı için, ya da kendileri bulamadıkları için, şimdiden bu rekabetin kızıştığını görüyoruz.

Mansur Yavaş bu çıkışları yapıyor ama Cumhurbaşkanlığı adaylığı için favori aday İmamoğlu.

2023 kurultayında Kılıçdaroğlu’nun devrilmesi ve Özgür Özel’in seç-tiril-mesi, onun sayesinde mümkün oldu

Bu sayede, parti içindeki nüfuzunu artırdı.

2023 seçimlerine gidilirken Kılıçdaroğlu aday olma gücünü nereden almışsa, İmamoğlu’da o gücü bugün benzer bir yerlerden alıyor.

Ancak, Mansur Yavaş’ın da hafife alınamayacak bazı avantajları var.

Bir defa 31 Mart sonuçları baz alınacaksa eğer, kendisi İmamoğlu’nun elde ettiği zaferden çok daha güçlüsünü elde etti.

Artı, anketlerde İmamoğlu’ndan daha çok destek buluyor.

Geçenlerde Özgür Özel, aday belirlenirken anketlere bakacağına dönük bir beyanatta bulunmuştu.

İmamoğlu mu Yavaş mı şeklinde bir sorunun sorulduğu anketlerin ezici çoğunluğundan Yavaş sonucu çıktı şimdiye kadar.

Ama şu safhada daha dikkat çekici olan, Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı bahsinde, geçmişe göre çok daha cesur bir şekilde pozisyon almaya başlamış olması.

Kurultayda kendisini yatıştırmak için dil dökmek zorunda kalan Özel ve İmamoğlu’nun şaşkınlıkları da bununla ilgiliydi galiba.

Mehmet Acet / Haber7

Yorumlar24

  • Yel 1 hafta önce Şikayet Et
    Memet abı acilen devlet sert yüzünü gostermesı lazım devlet kendisini her alanda sert yüzünü göstermesi lazım bakın ordumuz operasyon yapıyor terörü bıtırıyor malesef icerdeki kravatlı her kılıktan kılıga gıren haınler ülkeyi bölecekler acımayın acınacak duruma düşeriz acılen kayummmmmmm
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Efsane 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar başa gelirse Türkiye 4 parça Biri Rum diğeri Yunan birininde ne Olduğu belli değil Allah korusun bunlardan
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ali Hoca 1 hafta önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine.Bunların hiç birinde bu millete fayda gelmez. Şimdiye kadar yaptıkları ortada.Söze bile gerek yok.Bunlar ancak bu necip milletin Batı'nın emrine girmesi için çalışırlar
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • mihminal 1 hafta önce Şikayet Et
    sizlere oy vererek bunları başa getirenler sakın şikayet etmesin
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sırrı 1 hafta önce Şikayet Et
    Mansur ben ülkücüyüm diyorsa chp lilerin ülkücülere yaptıkları zülmü en iyi o bilir.12 eylülü ve öncesini ...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat