İBB'den spor merkezlerine yüzde 150 zam!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyeye ait aylık yüzme havuzu üyeliği ücretinin 40 liradan yüzde 150 zamla 100 liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı.

GİRİŞ 12.09.2024 20:25 GÜNCELLEME 13.09.2024 14:54
Bu Habere 348 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi eylül ayı üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

Mecliste, İBB'ye ait kapalı spor salonları, halı sahalar, yüzme havuzları, buz pistleri, konferans salonları, statlar, atletizm pistleri gibi spor tesislerinin kiralanmasıyla buralardaki spor etkinliği ücretlerine farklı oranlarda zam yapılmasına karar verildi.

Yüzme havuzu üyeliği ayda 12 günlük ücreti 40 liradan yüzde 150 artışla 100 liraya, buz pisti saatlik kiralama ücreti 65 liradan yüzde 53,84 artışla 100 liraya, aquapark tek kişi giriş ücreti 35 liradan yüzde 57,14 artışla 55 liraya yükseldi.

Fitness salonu için ayda 18 günlük üyelik ücreti de 135 liradan yüzde 122,22 artışla 300 lira oldu.

Aydınlatmasız açık halı saha saatlik ücreti 150 liradan yüzde 166,66 artışla 400 liraya, aydınlatmalı açık halı saha saatlik ücreti 250 liradan yüzde 140 artışla 600 liraya, kapalı halı saha ücreti 400 liradan yüzde 125 artışla 900 liraya çıktı.

Açık basketbol sahaları aydınlatmasız saatlik ücreti 55 liradan yüzde 81,81 artışla 100 liraya, açık basketbol sahaları aydınlatmalı saatlik 90 liradan yüzde 66,66 artışla 150 lira oldu.

Öte yandan 2024'te belirlenen 209 bin 88 liralık servis plaka ücreti yüzde 139,13 artışla 500 bin liraya yükseltildi.

"ÜCRET ZAMLARINA MUHALEFET ŞERHİ KOYUYORUZ"

AK Parti'li Meclis Üyesi Adem Yıldız, İBB'nin Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Atık Yönetim Şube Müdürlüğü, Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğüne ait yaklaşık 200 kalemden fazla hizmete yüzde 50'den yüzde 500'lere varan oranda fiyat artışı yapıldığını söyledi.

Bu hizmet kalemlerinin büyük çoğunluğunun Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğüne ait olduğunu dile getiren Yıldız, "Salon kiraları, stat kiraları, halı saha kiraları, havuz kiraları, reklam kiraları, yüzme, fitness, tenis, okçuluk, mini golf, masa tenisi gibi bireysel branşlarda ciddi bir fiyat artışıyla karşı karşıyayız. 2024 yılı için enflasyon oranında artırılan bu hizmet kalemlerinin, 2024 yılı içinde yeniden cari enflasyon rakamlarının çok çok üstünde artırılması kabul edilemez ve hiçbir izahı yoktur. Bu nedenle yapılan ücret zamlarına muhalefet şerhi koyuyoruz." diye konuştu.

"MÜDÜRLÜKLERİN ÇALIŞMALARI NETİCESİNDE SUNULAN BİR ÖNERİ"

CHP'li Meclis Üyesi ve Tarife Komisyonu Başkanı Fatih Üstünbaş ise ekonomik şartlarda bu hizmetlerin devam ettirilmesinin mümkün olmadığını savundu.

Üstünbaş, "Dolayısıyla daha önce bazı kalemlerde özellikle yeniden değerleme oranında verilen hizmetlerin ücretleri, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyonun artık zorunlu hale getirilmesiyle Müdürlüklerin çalışmaları neticesinde sunulan bir öneridir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 348
  • Kadir can 4 gün önce Şikayet Et
    Evet eko başkan bizim burda kiptaş evlerini Pendik te 7 dinci seneyle gidiyoruz hala bitiremedi 10 ilde kactane ev yıkildi devlet kaç bin aileyi evine yerleştirdi bunların verdiği söze inanlar dusunsun rabbim bunları bu devlet sancanini teslim etmesin fatih mahmet ham haz lerinin turbesinde eli arkasında ziyaret eden benim nezlimde boş insanın biridir ..
    Cevapla
  • Arif 4 gün önce Şikayet Et
    İmamoğlu'nun hiçbir şey umurunda değil, dünya yansa kılını kıpırdatmaz arkasına dönüp bakmaz.
    Cevapla
  • Arif Dumanay 4 gün önce Şikayet Et
    O yüzden mi kardını doyursun diye öğrenci emekli ve garibana 40 TL ye 15 inci lokantayı açtı
    Cevapla
  • FATİH 4 gün önce Şikayet Et
    az bile 500 olmalıydı. deniz olan bir yerde ücretsiz bilemedin cüzi ücretler olur normal biryerde. ama burası istanbul. moron çoğunlukta. bu nedenle az yapmış eko. 500 çok iyi olurdu
    Cevapla
  • Yasar 4 gün önce Şikayet Et
    Herşey güzel olacak diye cikmistilar yola sahtekar
    Cevapla
  • Arif Dumanay 4 gün önce Şikayet Et
    Ne demek istediğinizden emin olduğunuzu sanmıyorum önce bi araştırırsanız hem gerçeği hemde güzeli görürsünüz
    Cevapla
  • Yasar 4 gün önce Şikayet Et
    İstanbul İstanbul olalı böyle zulüm görmedi hetsey çok güzel oluyor...
    Cevapla
  • Arif Dumanay 4 gün önce Şikayet Et
    Yazık dünyadan haberiniz belediyenin yaptıklarından da haberiniz yok yazık hepimize çok üzülüyorum gerçekleri görmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Talimatlara aykırı sponsor iddiası! Gözler TFF'ye çevirildi
İsrail aylardır inşa ediyor! Gazze'de sinsi plan!