AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özel'in İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze törenindeki tavırlarına "Bu süreçte Özgür Bey iki tane hata yaptı" diyerek tepki gösterdi.

GİRİŞ 16.09.2024 19:11 GÜNCELLEME 16.09.2024 19:15
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sona erdi. AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreninde yaptığı saygısızlığa tepki gösterdi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Burası bir cenaze töreni, şehidimizi uğurluyoruz. Özgür Bey keşke bu şekildeki konuşmayı babasının yanında yapmasaydı. Cenaze adabına uygun bir şekilde davransaydı. O cenazeye katılan herkesin vermek istediği mesaj; Ayşenur'un şehadetini selamlamaktır. Bu süreçte Özgür Bey iki tane hata yaptı. Bir tanesi Ayşenur'un fedakarlığını ideolojiye indirdi. Bu doğru değildir.

Gazze bir insanlık meselesidir. Netanyahu ABD Temsilciler Meclisi'nde konuşmasını ideolojik çerçeveye büründürmüştü, 'burada batı medeniyetini savunuyoruz' demişti. Netanyahu'nun savunduğu şeyleri medeniyet düşmanlığı ve barbarlıkla bir araya gelebiilr. Türkiye'de Özgür Bey, Ayşenur'un tavrını belli bir ideolojik geleneğin temsilcisi olarak ortaya koydu. Halbuki baktığınızda insanlık için bir şey…

İkincisi cenazeler siyasi partilerin nutuk atacağı yer değildir. Devleti temsil eden en üst makam orada duygu ve düşüncelerini paylaşıyor. Orada en üst makam Meclis Başkanlığı makamı. Orada başkanımız herhangi bir siyasi indirgeme içine girmeden siyaseten de kimseyi hedef almadan Ayşenur'un insanlık vicdanının safında bir konuşma gerçekleşiyor. Siyasi konuşma yapılmıyor orada. Numan Bey sağduyulu devlet adamıdır, nezaketli bir isimdir. Ne yapılmıştır? Özgür Bey diyor ki 'siz tarafsız değilsiniz, parti adına konuşmuş kabul ediyoruz, o yüzden biz de parti adına konuşalım' diyor. Devlet hayatında böyle bir standart olabilir mi?

CHP'nin kendinden olmayan belli makama gelmiş hiç kimseyi o standartlar açısından yerli yerine oturtmadığını biliyoruz. Tarafgirliğin alasını yaparlar. Orada devlet adına en üst makam kimse konuşmayı yapar. Özgür Bey siyasetçi olarak eleştiri yapmak istiyorsa yeri orası değildir. Daha sonra başka bir ortamda yaparsınız. Dolayısıyla yakışık almamıştır. Hangi siyasi partiden, kesimden olursa olsun o gün Ayşenur'un cenazesine katılmak da, bu çoğulculuğu göstermek de son derece kıymetlidir.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde acılı babanın yanında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile "Ben niye konuşmadım" tartışmasına girdi. Başkan Numan Kurtulmuş, "Burası yeri değil" diyerek ikaz etmesine rağmen CHP'li Özel, konuşmaya devam etti. 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 58
  • Yaşasın Cehennem 1 gün önce Şikayet Et
    İsrail'e her açıdan düşünce İslam'a dusmanlikari İsrail'e İktisaplari her açıdan ABD İngiltere Fransa Yunan rum ile tam bir fikri zikri dini inançlari aynı olunca dostluk bakimindan birbirlerinin aynı olduklarindan İsrail'e karşı bir ABD bir İngiltere gibi yaklaşımları olması hiç şaşırtmıyor...sonsuz şükür olsunki Cehennem var
    Cevapla
  • Vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    Bu haberlerden sonra aklı fikri olan chp tayfasını düğünlere, cenazelere, hasta ziyaretlerine vs çağırmasın, gelmesinler diye duyuru yapsın. Ortamın duygu durumunu kirletiyorlar. Adamlarda duygu yok ki, üzülmezler, sevinmezler, önemsedikleri şey kesinlikle hasta, mevta, şehitler, evlenenler vs değil.
    Cevapla
  • bianca 1 gün önce Şikayet Et
    ilk zamanlar dedim ula bu zat beni yanıltacak diye ama hakikaten yanılttı daha beter oldu
    Cevapla
  • Gurbetten 1 gün önce Şikayet Et
    Ezan'ı bile türkce okutturmus bir parti mensubundan ne beklerdiniz nasil bir çikiş kimyasina karekterine uygun olurdu????
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Ayşenur Filistinliler ve Gazzeliler için şehit oldu. Özgür Özel "Elin Arabından banane benmi yasını tutacağım" diyen şahsı aldı protokolde baş köşeye oturttu. Özgür Özelin değil konuşmak o cenazeye gelmeye yüzü olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
FED Faiz kararını açıkladı! 4 yıl sonra bir ilk
Lübnan'da panik sürüyor! Askerler şüpheli cihazı patlattı