Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 18.09.2024 15:15 GÜNCELLEME 18.09.2024 16:18
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da “Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni”nde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin ekonomide, küresel siyasette, hak ve özgürlüklerde hedefe ulaşabilmesi için yeni anayasa ihtiyacını sık sık dile getiriyoruz. Yeni sivil bir anayasa 15 Temmuz'da göğsünü tanklara siper eden milletimize borcumuzdur. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak milletimizi yeni ,sivil ve kuşatıcı bir anayasayla buluşturma amacımızı ortaya koyduk. Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesine elbette engel olamaz. Şiddeti teşvik etmediği sürece katılmasak dahi farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız. Ancak maksimalist söylemler anayasa tartışmalarına katkı sunmak yerine ket vuracak.

"İLK 4 MADDEYLE SIKINTIMIZ YOK"

Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır. Biz yeni anayasa sürecini yönetmek arzusundayız. Biz milletimizi darbe anayasasından kurtarmak ve milletimizin önünü açmak istiyoruz.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 37
  • Urfali 16 saat önce Şikayet Et
    Bilinen bir gerçek var. Oda nufusu en çok olan kesim kürt kesimi. Türkiye için eyalet seçimi çok. Guzel olur.
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 17 saat önce Şikayet Et
    İslambol olsun be kardeş,kayseri de iyi ama .
    Cevapla
  • Yakup 18 saat önce Şikayet Et
    Laiklik kaldırılsın bizler elhamdülillah Müslümanız İslami kanunlarımız acilen gelmesi lazım yoksa bu kafirler dinimizle değerlerimizle daha çok alay ederler toplam da aşırı derecede ahlaki çöküntü vahim
    Cevapla
  • {°^°} 18 saat önce Şikayet Et
    Bu dört maddeyi insan yazmadı mı? Öyleyse insan siler de! Tartışılmaz ne demek? Referandum yapıp Millete sormak aklınıza gelmiyor mu? Yoksa cesaret mi edemiyorsunuz?
    Cevapla
  • Gültepeli BJK 18 saat önce Şikayet Et
    Türkiye sil Yeni baştan anayasa ve cezalar olmalı dokunulmazlıkdiye bı olay Türkiye'de istemiyoruz hainler çok kullanıyor Oo maddeyi şeriaatt ceza kanunları niye gelmiyor Türkiye'ye bu ülke öyle adam olur yapın cezaları sıralayın yayınlayın Halk oylaması Referandum yapın anket yapın tabi işine gelmeyen lerde olabilir ama ayrımcılıkta olmaz haa torpil hiç olmaz şeriat cezası öldürücüdür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed'ten jumbo karar! Altının 2025 rotası belli oldu: 'Olumsuz etkilenebilirdi'
Köpekperest dernekler birbirlerini sosyal medya canlı yayınında ifşa etti