Son dakika: İsrail'in saldırıları sonrası Türkiye'den kritik hamle! Hakan Fidan duyurdu...

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlatmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 19.09.2024 11:16 GÜNCELLEME 19.09.2024 13:40
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Hizbullah'a siber saldırılarına ilişkin "İlk gün Lübnan Başbakanı ile görüştüm, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Şu anda bölgedeki tırmanma endişe verici" dedi.


Bakan Fidan, Türkiye'de siber saldırılara karşı müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasının gündeme geldiğini ve Başkan Erdoğan'ın bu konuda net bir irade ortaya koyduğunu açıkladı.
 

Bakan Fidan "Bizim şu anda Lübnan'ı düşünürken, Ürdün'ü de içine alacak, Mısır'ı da içine alacak, bölgenin tamamını içine alacak bir savaş riski her zaman için mevcut" ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Son iki gündür Lübnan'da olan patlamalar 'fırsat operasyonu' olarak değerlendirilen operasyonlar. Bir fark var bu büyük çaplı bir operasyon. İlk gün Lübnan Başbakanı'nı aradım, her türlü tıbbi desteğe hazır olduğumuzu söyledim.

BÖLGEDEKİ TIRMANMA ENDİŞE VERİCİ

İsrail'in saldırıları adım adım Lübnan’a doğru tırmandırmaya başladığını görüyoruz. Bölgedeki tırmanma endişe verici.

İsrail'in operasyonlarının giderek daha provokatif bir şekle dönüşmesi ve İran ile Hizbullah'ın karşılık vermeme ihtimalinin kalmadığı bir duruma geldi.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇİYOR

Türkiye siber güvenlik konusunda aslında büyük bir farkındalık var. Müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasıyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi. 

Ulaştırma Bakanlığı'nda kurumlarımız var ve MİT'te oldukça kabiliyetli birimler var. Cumhurbaşkanımız bunun artık olması gerektiğine dair bir irade koydular.

'ÜRDÜN ASKERİ OLARAK ALARMDA'

Dün Ürdün'deydik. Ürdün de kendisini bir askeri alarm düzeyine getirmiş durumunda.

'FİLİSTİN TOPRAKLARINI ÇALMA PROJESİ DEVAM DİYOR'

Netanyahu'nun Batı desteğiyle bölgede yürüttüğü Filistin topraklarının tamamını çalma projesi devam ediyor. Şu anda İsrail'deki fanatik zihin, aklı selimden uzak, yok etmek üzere dizayn edilmiş bir politika uyguluyor.

Risk bölgesel savaşla başlayıp neredeyse küresel savaşa erişme, potansiyeli taşıyan bir risk. Dün Ürdün'deydik. Ürdün de kendisini bir askeri alarm düzeyine getirmiş durumunda. Çünkü artık orada olacak, İsrail oldubittisine sessiz kalmayacağını Ürdünlüler artık hem dostlarına hem uluslararası muhataplarına iletiyorlar.

'ÜRDÜN VE MISIR'I İÇİNE ALACAK BİR SAVAŞ RİSKİ MEVCUT'

Yani bu da alarm verici bir şey. Bizim şu anda Lübnan'ı düşünürken, Ürdün'ü de içine alacak, Mısır'ı da içine alacak, bölgenin tamamını içine alacak bir savaş riski her zaman için mevcut. Netanyahu, bunu bunu ilerletmede kararlı. Vahim olan tabii uluslararası sistemin, özellikle Amerika'nın bunu durma konusunda herhangi bir aracının ve yeteneğinin olmaması.

Şu anda İsrail'deki fanatik zihin, aklı selimden uzak, yok etmek üzere dizayn edilmiş bir politika uyguluyor, hükümet aşamalı strateji uyguluyor. Gazze'den sonra Lübnan'a geçiyor. Belki daha sonra başka hedeflere yönelecek. Bunu yaparken ABD desteğini de yanına alıyor.

Uluslararası sistemin geç olmadan buna dur demesi gerekiyor. Bu çılgınlık sadece Filistinlilere zarar vermiyor, İsraillilerin de geleceğini ipotek altına alıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Kemalist 4 saat önce Şikayet Et
    Tek başına software yetmez hardware üretimi de şart. Milli mikroişlemci programı bailatılmalı . Yarı iletken teknolojisinde çok geri kaldık.
    Cevapla
  • Arif 5 saat önce Şikayet Et
    Siber güvenlik yeni mi akıllarına geliyor diyenker USOM nedir? Siber güvenlik ile ilgili mit, enniyet gibi kurumların usom gibi ayrı ayrı birimleri var. Birinler halinde değilde bir çatıda toplanıp teşkilat yapısına dönüştürülecek.
    Cevapla
  • ado 5 saat önce Şikayet Et
    haha, yazık.. nüfusu az olan bu kadar küçük bir ülke bu kadar Müslümanı mağlup ediyor. Ortadoğu'da patronun kim olduğu bilinsin.
    Cevapla
  • Ali 5 saat önce Şikayet Et
    İnşallah bir an önce savaş olur Türkiye de dahil olur ve İsrail i ve bütün Yahudiler i cehenneme göndeririz. Önce içimizdeki Yahudileri halledeceğiz
    Cevapla
  • Nurdan Topçu 5 saat önce Şikayet Et
    Neden araba üretebiliyoruz da tam yerli ve milli çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, cep telefonu, saç kurutma, vantilatör, klima, buzdolabı vs. vs. üretemiyoruz!? BAYKAR gibi firmalara büyük is düsüyor. Al sana inovasyon! Yeni model şık görünümlü elektronik bu ürünleri üretmek su zamanda BAYKAR gibi firmalar için çocuk oyuncağı olsa gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret
Dünyanın en güçlü pasaportu açıklandı! Türkiye sıra atladı...