Protokol tartışması! Kılıçdaroğlu ‘yok’ dedi Özdağ ‘inanılır gibi değil’

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayınında "Ümit Özdağ ile gizli protokol yapıldı mı?" sorusuna "Yok böyle bir şey" dedi. Program devam ederken Özdağ belgeleri paylaşarak 'İnanılır gibi değil' diye cevap verdi.

Protokol tartışması! Kılıçdaroğlu ‘yok’ dedi Özdağ ‘inanılır gibi değil’
Protokol tartışması! Kılıçdaroğlu ‘yok’ dedi Özdağ ‘inanılır gibi değil’
GİRİŞ 19.09.2024 17:35 GÜNCELLEME 19.09.2024 17:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

  HABER7

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhalefetin oluşturduğu altılı masa dışında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı, kamuoyuna "gizli protokol" olarak yansıyan anlaşmaya dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, TV100 ekranlarında Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında Kübra Par’ın sorularını cevaplayarak, bu protokole ilişkin iddiaları kesin bir dille yalanladı.

"YOK ÖYLE BİR ŞEY" DİYEREK İDDİALARI YALANLADI

Programın başında, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın kendisine MİT Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın vadedildiği iddiası gündeme getirildi. Özdağ, seçimlerden önce Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokolde bu makamların kendisine vaat edildiğini söylemişti. Ancak Kılıçdaroğlu, bu iddialara net bir şekilde itiraz etti. "Yok böyle bir şey" diyerek Özdağ'ın iddiasını reddeden Kılıçdaroğlu, söz konusu protokolde bu tür ifadelerin yer almadığını öne sürdü.

ÜMİT ÖZDAĞ, PROTOKOLÜ PAYLAŞTI

Kılıçdaroğlu, iddiaları yalanlaması üzerine, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun da imzasının bulunduğu gizli protokolü paylaştı.

Yayın sırasında Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren Ümit Özdağ, kişisel Twitter hesabından imzalanan gizli protokolü "Tv 100’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun inkar ettiği protokollar. İnanılır gibi değil" notuyla yayımladı.

Özdağ’ın paylaştığı belgede şu maddeler dikkat çekti:

“1. İçişleri Bakanlığı ve iki Bakanlık olmak üzere toplam üç Bakanlık,

2.Güvenlik, Adalet ve Ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere, görüş birliği sağlanan Bakan Yardımcılıkları (Müsteşarlıklar) Zafer Partisine tahsis edilecektir.”

 

KILIÇDAROĞLU: 6'LI MASADA ONAYLAMADI

Ümit Özdağ’ın bu paylaşımının ardından, programda kendisine tekrar bu konu sorulan Kılıçdaroğlu, protokolde yer alan maddelerin 6'lı masa tarafından onaylanmadığı sürece geçerli olmayacağını vurguladı. "Eğer 6'lı masada kabul görürse, tamam" diyen Kılıçdaroğlu, anlaşmanın 6'lı masa adına imzalanmadığını ve 6'lı masanın kabul etmesi halinde geçerlilik kazanacağını ifade etti.

Kübra Par'ın "Az önce böyle bir şey yok dediniz" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "6'lı masayla ilgisi yok. Ayrıca orada MİT de yok. Güvenlik bürokrasisi o ayrı" ifadelerini kullandı.

HABER7'NİN SORULARINI CEVAPSIZ BIRAKTI

Yaşanan tartışma ilgili Haber7 editörleri Ümit Özdağ'a ulaştı. Özdağ, konuyu ayrıntılı bir şekilde soran Haber7 editörlerine cevap vermeyeceğini söyleyerek soruları cevapsız bıraktı.

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • ömer 4 saat önce Şikayet Et
    yalancı yalancı sana kşmse inanmaz , hangisimi bilmem
    Cevapla
  • Kahraman 4 saat önce Şikayet Et
    Sn Kemal bitmişsin çırpınıyordun iyice bitirdin.kıvırmata ne gerek var yapmışın her önüne gelenle birşey yok altılı masa onayı vs bırak bu ayakları haliniz ortada ya size ülkemi teslim edilir.
    Cevapla
  • vatandaş 4 saat önce Şikayet Et
    Ümit in nekadar ümitsiz bir vaka olduğunu kemal yeni anladı
    Cevapla
  • bilgi 5 saat önce Şikayet Et
    rezalet
    Cevapla
  • Misafir 5 saat önce Şikayet Et
    Allah korusun bunlar birde ülke yönetecekler Allah o fırsatı vermedi size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'da flaş ayrılık! ABD ve Avrupa'ya uyarı! Son dakika çağrı yaptı: Türkiyesiz...
236 yolculu Londra uçağında panik anları! Çantadaki cihaz patladı!