AK Partili vekil Durgut BM'de konuştu: Gazze'deki çocuklar için harekete geçmeliyiz

AK Parti İstanbul Milletvekili Tuba Durgut, BM Gelecek Zirvesi çerçevesinde düzenlenen Parlamento Yan Etkinliği’nde, Gazze’deki kadın ve çocukların dramatik yaşam koşullarını gündeme getirerek uluslararası topluma çağrıda bulundu.

AK Partili vekil Durgut BM'de konuştu: Gazze'deki çocuklar için harekete geçmeliyiz
AK Partili vekil Durgut BM'de konuştu: Gazze'deki çocuklar için harekete geçmeliyiz
GİRİŞ 22.09.2024 23:55 GÜNCELLEME 22.09.2024 23:55

New York, Birleşmiş Milletler Gelecek Zirvesi çerçevesinde 21 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen Parlamento Yan Etkinliği, dünya liderlerini ve parlamenterleri bir araya getirdi. Etkinlikte Türkiye'yi temsil eden AK Parti İstanbul Milletvekili M. P. Tuba Durgut, yaptığı çarpıcı konuşmada özellikle Gazze'deki kadın ve çocukların içinde bulunduğu insanlık dışı koşullara dikkat çekti.

Durgut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Gazze Şeridi'nde 60.000'den fazla hamile kadın, yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerinden mahrum durumda. Her ay yaklaşık 5.000 kadın, güvenlik ve sağlık açısından yetersiz koşullarda doğum yapmak zorunda kalıyor. Kadınlar ve çocuklar savaşın en ağır yükünü taşıyor.”

Savaşın Yıkıcı Etkileri:

Durgut, Gazze'de devam eden savaşın kadınlar ve çocuklar üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, İsrail'in saldırıları sonucunda 7 Ekim’den bu yana binlerce kadının hayatını kaybettiğini ya da sakat kaldığını vurguladı. Ayrıca, BM verilerine göre Gazze'deki ağır savaş koşulları nedeniyle 14.500 çocuğun yaşamını yitirdiğini ifade etti.

“Bu kadınlar ve çocuklar için neden yeterince sesimizi yükseltmiyoruz?” diye soran Durgut, uluslararası toplumun bu trajediye karşı duyarsız kalmaması gerektiğini belirtti.

Uluslararası Topluma Çağrı:

Durgut, konuşmasında uluslararası topluma daha fazla sorumluluk alma çağrısı yaparak, kadınlar ve çocukların korunması için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

“Kadınlar, savaşlarda en büyük mağduriyeti yaşıyor. Barış içinde yaşamalarını sağlamak bizim görevimizdir.”

Gazze’de Sağlık ve Hijyen Krizi:

Durgut, BM Kadın Birimi’nin raporlarına dayanarak Gazze’de kadınların ve çocukların kalabalık sığınaklarda temel ihtiyaçlardan yoksun bir şekilde hayatta kalmaya çalıştığını ifade etti. Sığınaklardaki kadınların yiyecek, su ve hijyen ürünlerine erişimlerinin son derece kısıtlı olduğunu, bu durumun insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye attığını belirtti.

“Gazze'deki kadınlar, düşük oranlarının artması ve acı içinde doğum yapmaya zorlanmaları gibi korkunç koşullar altında yaşıyorlar,” diyen Durgut, bu durumun insanlık onurunu zedelediğini ve uluslararası vicdanları yaraladığını söyledi.

Sonuç:

Konuşmasının sonunda Durgut, dünya liderlerine ve parlamenterlere seslenerek, Gazze’deki kadınlar ve çocuklar için harekete geçme çağrısında bulundu:

“Kadınlar ve çocuklar savaşların en ağır bedelini ödüyor. Bu bedelin karşılığı olarak onlara daha iyi bir gelecek borçluyuz.”

Gazze’de İnsanlık Krizi:

Tuba Durgut’un Birleşmiş Milletler Gelecek Zirvesi çerçevesinde düzenlenen Parlamento Yan Etkinliği’nde yaptığı konuşma, Gazze’de yaşanan insanlık krizini uluslararası toplumun gündemine taşıdı. Durgut’un çağrısı, çatışma bölgelerinde kadınların ve çocukların korunmasına yönelik acil eylem planlarının oluşturulması gerektiğine işaret ediyor.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa köşeye sıkıştı: Schengen için tek umut Türkiye!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de! Peş peşe kritik görüşmeler! Dikkat çeken kareler...