Başkan Erdoğan'dan ABD'ye net mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin, "ABD burada kesinlikle tavrını açık, net ortaya koymalı ve İsrail'in yanında değil karşısında yerini almalı." dedi.

GİRİŞ 24.09.2024 21:12 GÜNCELLEME 24.09.2024 21:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulunda yaptığı konuşmanın ardından Türkevi'ne giderken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KUTSAL AİLE YAPIMIZI KUTSAYALIM"

BM konuşmasında verdiği mesajlara ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Söylediğimin arkasında aynen duruyorum. Bütün bu konularda da özellikle cinsiyetsizleştirme olayını da asla tasvip etmiyoruz, bütün bunlara karşı da kutsal aile yapısını hep birlikte sahiplenmeye diyoruz, el ele verelim. Bu şekilde kutsal aile yapımızı kutsayalım." şeklinde yanıt verdi.

"ABD TAVRINI NET ORTAYA KOYMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizden önce Biden, 'İkinci bir Gazze istemiyoruz.' dedi. (Necip) Mikati de buraya gelemedi. Lübnan'a da konuşmanızda bir yer verdiniz. Fakat bir yandan da bakıyoruz, ABD arka planda İsrail'i desteklemeye devam ediyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "ABD burada kesinlikle tavrını açık, net ortaya koymalı ve İsrail'in yanında değil karşısında yerini almalı." diye konuştu.

F-35 MESELESİ

ABD'li bir basın mensubunun, F-35 programıyla ilgili bir gelişme olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Erdoğan'ın, "Şu an bir gelişme yok" yanıtını verdiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • Bekir 1 saat önce Şikayet Et
    Helal olsun reis.
    Cevapla
  • Cumhurun avukatı 1 saat önce Şikayet Et
    Helal Olsun medarı iftiharımız Zulümlere karşı çıkan emperyalizmin korkulu rüyası sayın cumhurbaşkanımız
    Cevapla
  • Sosyal çalışmacı 1 saat önce Şikayet Et
    Adamsın Reis.
    Cevapla
  • Hamdi Baba 1 saat önce Şikayet Et
    1994'te söyledim dünyada iki tane böyle lider olsa ekonomimiz de güçlü olsa Müslümanlar çok rahat eder dünyada da rahat eder çünkü Recep Tayyip Erdoğan demek adaletli bir insan demektir gerçek lider bu Fatih Sultan Mehmet'ten sonra gelen ikinci lider
    Cevapla
  • Misafirr 1 saat önce Şikayet Et
    Karşısında durmayacağı açık. Bizim bi şekilde hatekete geçmemiş getekiyo reis zamanı geldiyse tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye açıklaması
Tarihi projede Dünya Bankası ve Avrupa Birliği sürprizi! Türkiye de masada