ABD’ye giden Özgür Özel Türkevi’ni kullanacak

CHP Lideri Özel, ABD ziyaretinde New York’taki Türkevi’ni kullanacak. Özel, “Dışişleri Bakanı üzerinden bu süreci yürüteceğiz” dedi.

ABD’ye giden Özgür Özel Türkevi’ni kullanacak
ABD’ye giden Özgür Özel Türkevi’ni kullanacak
GİRİŞ 25.09.2024 07:09 GÜNCELLEME 25.09.2024 07:09
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

CHP, ABD ziyaretlerinde New York’taki Türkevi’ni kullanma kararı aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, artık otellere oda dışında bir rezervasyon yaptırmayacaklarını, toplantı ve görüşmelerde Türkevi’ni kullanacaklarını söyledi. Özel, “Bunu aktardığımızda oradaki görevili arkadaşlar da bundan memnun oldu. Dışişleri Bakanı üzerinden bu süreci yürüteceğiz” dedi.

Özel, Türkevi’ne ilk ziyaretini de New York’ta yapılacak Sosyalist Enternasyonel toplantısı için ABD gezisi sırasında gerçekleştirecek. Özel, dün ABD’ye hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, “ABD’de ben Türkevi’ne gideceğim. Sayın Büyükelçimiz ve BM Daimi Temsilcimizden randevu istedik. Dün gördüğüm kadarıyla oradaki diplomasi muhabirleri bu görüşme bu binada yapılacak diye haberleri geçiyorlardı televizyonlarda. Yalnız bizim o ziyaretlerimiz cuma gününe planlandı” dedi. Özel, cuma gününe kadar sürecek ziyaretine ilişkin özetle şunları söyledi:

ANKARA DEKLARASYONU 

“BM toplantısına paralel olarak Sosyalist Enternasyonal’in toplantısını New York’ta yapıyoruz. Değişim kurultayımızın son gününde Sosyalist Enternasyonal’in küresel ve yerel sorunlara ilerici çözümler öneren komitesiyle birlikte Ankara Deklarasyonu’nu hazırlamıştık. Deklarasyonu bizzat ben paylaşacağım, ben sunacağım. Ayrıca orada Prezidyum toplantısında, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı sıfatıyla ve Türkiye’yi temsilen bir konuşmam da olacak.

AYŞENUR’A SAHİP ÇIKIN

Şüphesiz son günlerde İsrail’in artırdığı saldırgan tutum birinci gündem maddemiz. Yine hem Türkiye Cumhuriyeti hem ABD vatandaşı olan Ayşenur kardeşimizin katledilmesi noktasında İsrail’e tepkimizin yanı sıra ABD’de kendi vatandaşına gereği gibi sahip çıkması noktasında görüşlerimizi ifade edeceğiz. CHP’nin iktidarında Türkiye’nin hedefi AB’ye tam üye olmasıdır. New York’taki temaslarımızda görüştüğümüz herkesten AB’ye tam üyelik noktasında gerekli desteğin yazılı olarak tekrar ifade edilmesine yönelik beklentimizi ifade edeceğiz.”

ERDOĞAN’IN BİR ÇAYINI İÇERDİM

Özel, New York’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir temasının olup olmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi: “Sayın Erdoğan ile aynı anda Türkevi’nde olmayacağız. Belki birkaç saatliğine, o orada açıklamasını yapıp ayrılacak. Ben gittiğimde orada olsaydı elbette bir ‘merhaba’ demek, bir çayını içmek en doğrusuydu. Dünyanın öbür ucunda Türkiye’nin Ana Muhalefet Lideri ile Cumhurbaşkanı ya da son seçimlerin birinci partisiyle ikinci partisinin birbirlerine hatır sormaması olacak iş değil, ama gördüğüm kadarıyla Sayın Erdoğan’ın bir başka toplantıya katılmak üzere açıklamasını, konuşmasını yaptıktan sonra ayrılması mümkün. O yüzden öyle bir temas yok. Bundan kaçınmayız. Doğrusu odur. Siyasi adap.”

KAYNAK: HÜRRİYET
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • usta 20 dakika önce Şikayet Et
    Kemikleşmiş CHP seçmenin yüreğine indirecekler, siyaset yaptıkları en kuvvetli dal TAYYİP BAŞKANA Düşmanlıktır. onun eserinde sefa sürmek racona ters düşer.
    Cevapla
  • Realist 23 dakika önce Şikayet Et
    Son seçimlerin birinci partisiymis bizde inandık HDP ye neleri vadettiniz de birinci parti oldunuz
    Cevapla
  • Misafir 30 dakika önce Şikayet Et
    Yapılırken karşı çıkanlar kalmasınlar.. Fetönün yaninda kalsın
    Cevapla
  • Hasan doğru 33 dakika önce Şikayet Et
    Yapılırken yerden yere vurup, iftiralar atan chp, şimdi yüzleri kızarma dan gidip oradan faydalanacak lar. Ar damarı çatlamış bunların.
    Cevapla
  • Birlesmis milletler 51 dakika önce Şikayet Et
    ABD olmasa İsrail olmazdı kesin işgal edilirdi Ermenistan sınırı gibi Kosova gibi tampon bölgeler oluşturulurdu tel Aviv de mahkemeler kurulup netenyahu ve ekibi yargilanirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan, NBC News'e konuştu: Hamas terör örgütü değil
Blinken'den kongreye rezalet rapor!