Dünya Erdoğan'ı konuşuyor: Büyük meydan okuma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM hitabı dünya basınında geniş yer buldu. Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sözleri Amerikan ve Avrupa medyasında ilk sayfalardan aktarıldı.

GİRİŞ 25.09.2024 07:17 GÜNCELLEME 25.09.2024 09:02
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

"Gazze dünyanın en geniş kadın ve çocuk mezarlığı oldu"

New York Times Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine ilk sayfasında yer verdi. Gazetede, Erdoğan'ın 20 dakika boyunca Tel Aviv yönetimini sert biçimde eleştirdiğini vurgulandı. 

Reuters haber ajansı, Erdoğan'ın BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğü sözlerine manşette yer verdi. 

Politico gazetesi Erdoğan'ın Netanyahu'ya yönelik eleştirilerini ön plana çıkardı.

Haberin başlığında da, Cumhurbaşkanı'nın "70 yıl önce Hitler nasıl durdurulduysa, bugün de Netanyahu öyle durdurulmalı" sözü kullanıldı.

Alman gazeteleri de Erdoğan'ın Netanyahu ve Hitler benzetmesini ön plana taşıdı.

Die Welt, Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere dönüp, "İsrail'in soykırım yapıyor" dediğini yazdı. Erdoğan'ın, "Netanyahu, Hitler gibi durdurulmalı" ifadesini de aktardı.

Sırp haber ajansı Politika, 'Erdoğan Netanyahu'yu bir kez daha Hitler'e benzetti' dedi.

Hırvat devlet televizyonu HRT, Cumhurbaşkanı'nın 'İsrail'i Durdurun' çağrısını izleyicileriyle paylaştı.

"BÜYÜK MEYDAN OKUMA"

Ve Yunan medyası....

Erdoğan'ın tüm ülkeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya davet ettiğine dikkat çekildi.

Devlet Televizyonu ERT de, Yunan gazeteleri de ayrı konuya vurgu yaptı. Ta Nea, "Erdoğan'ın büyük meydan okuması" başlığını kullandı.

"Katledilen gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi?"
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen, uluslararası basının ilgiyle izlediği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya medyasına da mesajı vardı.

"Ey uluslararası basın kuruluşları, İsrail'in canlı yayında katlettiği, ofislerini bastığı gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi?" 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • ihsan 12 dakika önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın döneminde yaşadığım için mutluyum. Böyle bir liderin her daim yanındayım. Ölene kadar da yanında olacağım. Allah ömrüne bereket versin REİS'imin.
    Cevapla
  • Mesut 14 dakika önce Şikayet Et
    Dünyadan bir Erdoğan geçiyor ve maalesef ülke olarak kıymetini bilemiyoruz..
    Cevapla
  • Eses 14 dakika önce Şikayet Et
    Söylenmesi gereken her şeyi söylemiş fakat anlayıpta anlamama ayağına yatanların sayısı oldukça fazla.Dünya bu fitnenen nasıl kurtulacak yaşayacaz ve göreceğiz.Allah bu fitnelerden dünyamızı kurtarısı. İnşallah.
    Cevapla
  • Kemal 17 dakika önce Şikayet Et
    Hangi doğruları söylersen söyle bizdeki muhalefet batı zihniyetiyle aynı olduğu için alkışlamaz çünkü bunlar İslam düşmanı
    Cevapla
  • Sencer 20 dakika önce Şikayet Et
    Reis yürekler de biriktirilip tüm dünyaya biliyorduk Osmanlı'nın evlatları intikamımızı alacaklardı ve aldılar muştusunun sevincini yaşamanın zamanı gelmedimi Gazze ve tüm mazlum coğrafya bizi bekliyor Ya Allah Bismillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bankaların ATM oyunu ortaya çıktı - Gazete manşetleri
Ürdün Kralı Abdullah: "Şu anda yaşadığımızdan daha tehlikeli bir zaman hatırlamıyorum"