Erdoğan'dan dikkat çeken mesaj: Jeostratejik önemi artacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'na video mesaj gönderdi. Erdoğan bölgeye ilişkin, "Önümüzdeki dönemde bölgenin jeostratejik öneminin daha da artacağı görülüyor." dedi.

GİRİŞ 28.09.2024 11:05 GÜNCELLEME 28.09.2024 12:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümetimizin son 22 yılda ulaştırma alanına yaptığı yatırımların geniş bir alanda meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemde Karadeniz Bölgesi'nin hakkettiği yeri alacağından asla şüphe duymuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'na gönderdiği video mesajda, katılımcıları selamlarken, geniş Karadeniz bölgesinin lojistik ve ulaştırma imkanlarının ele alınacağı forumun hayırlara vesile olmasını diledi.

Yurt dışından foruma katılan uzmanlara "Hoş geldiniz." diyen Erdoğan, forum kapsamında verimli tartışmaların yaşanacağına inandığını söyledi.

Salgın hastalıklar ve bölgesel krizlerin lojistik ve ulaştırma altyapısının ekonomik kalkınma açısından önemini tekrar tekrar hatırlattığını belirten Erdoğan, "Karadeniz coğrafyası içerisinde yer alan tüm ülkelerde ticareti geliştirecek, malların ve ulaştırma hizmetlerinin teslimat sürelerini kısaltacak lojistik ağların geliştirilmesine ihtiyaç duymaktayız. Rize'deki yüksek teknolojili endüstriyel gelişim bölgesi olan İyidere Lojistik Merkezinin bu çabalara ciddi katkı yapacağı inancındayız. Karadeniz Bölgesi'nin küresel gemi inşa pazarında kilit bir oyuncu olarak konumlanması da önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

"HAKKETTİĞİ YERİ ALACAĞINDAN ASLA ŞÜPHE DUYMUYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Asya ve Hazar Bölgesi'nden Batı ile Doğu'yu, Kuzey ile Güney'i birbirine bağlayan ulaşım koridorları ve enerji yollarının, Karadeniz Bölgesi üzerinden geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemde bölgenin jeostratejik öneminin daha da artacağı görülüyor. Karadeniz Bölgesi'ndeki ulaştırma ve lojistik altyapısının güçlendirilmesiyle inşallah bu ivme daha da hızlanacaktır. Hükümetimizin son 22 yılda ulaştırma alanına yaptığı yatırımların geniş bir alanda meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemde Karadeniz Bölgesi'nin hakkettiği yeri alacağından asla şüphe duymuyorum. Kendi alanında seçkin isimlerin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'nun bizlere bu mücadelemizde yardımcı olacağı kanaatindeyim."

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • eylam şenkal 1 saat önce Şikayet Et
    sadece gülümsemek iyidir. hayal kurmayı bırakın, aslolan akdenizdir. karadenizli olan CB için yılalrca ölü yatırım zaten yapoıldı.
    Cevapla
  • Yahya Çankaya 1 saat önce Şikayet Et
    güzel hizmetlere vesile olmasını diliyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Kamil 1 saat önce Şikayet Et
    Deniz üzerine inşa edilen Hava Limanlarımıza dev kargo uçakları inebilmelidir . Zemin yeterince güçlü değilse ; Sondaj delgileri ile 300 m kuyular açılarak içine ekstra beton kazıklar çakılarak zemin güçlendirilebilir . Astana , Saint Petersburg , Dubai , Bahreyn , Karaçi , Delhi uçuşları verilebilir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la görüşen Paşinyan ilk somut adımı da attı
BM'de konuşan Netanyahu'ya Türk tokadı! Çok sayıda ülke katıldı! Dünyada gündem olan anlar