Basketbol Gelişim Merkezi açıldı: Başkan Erdoğan törene katıldı

"Basketbol Gelişim Merkezi Açılış Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz burada Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik. Gençlerimiz burada destan yazacaktır" dedi.

GİRİŞ 29.09.2024 17:19 GÜNCELLEME 29.09.2024 17:46
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "Basketbol Gelişim Merkezi Açılış Töreni"nde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Değerli genç kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Coşkunuz, heyecanınız için her birinize teşekkür ediyorum. Sizlerle muhteşem bir spor tesisi açılışı için bir aradayız.

Şehrimize bir eseri daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Burası sadece bir spor kompleksi değil aynı zamanda İstanbul'un dünya sporunda hak ettiği yere ulaşması için atılan güçlü adımlardan biridir. Basketbol tutkunlarına, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

İSTANBUL KÜLTÜR SANAT, TARİH VE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

Gelişmiş birçok ülke spor şehirlerine stratejik yatırımlar olarak bakmıştır. Spor yatırımlarının o şehirleri nasıl küresel marka haline getirdiğini görüyoruz. İstanbul da bu şehirler arasında yerini alacaktır inşallah. 

İçinde bulunduğumuz muazzam eserle İstanbul'umuz hem sanatın hem de sporun başkentlerinden olacaktır. Bu modern merkezin hizmete girmesiyle basketbol faaliyetleri koşar adım gidecektir. Bu merkez İstanbul'u ve Türkiye'yi bir spor merkezi olarak tanıtacaktır. Eski salon iyice yıpranmıştı, bunun üzerine süratle harekete geçtik. Türk basketboluna yakışır bir tesis inşa edelim dedik. 2021 yılında çalışmaları başlattık. Projenin her aşamasını bizzat takip ettim. 3 senelik yoğun çabaların neticesinde bugün projeyi hizmete sunuyoruz.

"GENÇLERİMİZ BURADA DESTAN YAZACAK"

Biz burada Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik. Gençlerimiz burada destan yazacaktır. Basketbol Gelişim Merkezimiz alt yapı takımlarının da yeni yeri olacaktır. Merkezimiz 10 bin kişilik ana salonu, bin kişilik maç salonu ile gerçekten göz dolduruyor. Merkezimizde 417 adet otomobil kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Sporculara özel tasarlanan bu tesis bir spor merkezinin çok ötesinde imkanlara sahiptir.

Basketbol gelişim merkezi diğer özelliği 8 derslikli basketbol lisesidir. Gençlerimizi bu lisede kapsamlı eğitime tabi tutacağız. Basketbol yıldızı olarak gelişmelerini sağlayacağız. Basketbol müzesi ile gençlerimizin ufkunu genişleteceğiz. Burası İstanbul'un marka değerini artıran bir eser oldu. 

Tesisimizin İstanbul'a, Türk basketboluna hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşasında emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Çevre Bakanlığı'mıza, Gençlik ve spor bakanlığımıza, TOKİ'ye ve yüklenici firmalara şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Gençlerimizden bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyorum. Birazdan oynanacak maçta her iki takıma başarılar diliyorum.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 32
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    1400 yıllık.... Basketbol oynayıp destan yazmak. Nasıl bişey se.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Gençlik bitmiş iman İslam ahlakı hiçbir şey kalmamış gençlik özünü kaybetmiş acil onun çözülmesi gerekiyor maddi tesisler bir işe yaramıyor daha çok zarar veriyor
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Bize basketbolcu mu lazım, anlayamadım.
    Cevapla
  • Namyelüs 1 saat önce Şikayet Et
    Tesisin Türk Basketboluna hayırlı olmasını diliyorum.Cumhurbaşkanımızdan aynı kalitede bir voleybol tesisinin yapılması için de gayret göstermesini rica ediyorum.
    Cevapla
  • Adnan Şahin 1 saat önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş birde bu merkezin İstanbul'un neresinde olduğunu yazın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnanlı gazeteci Nasrallah'ın ölümünü duyunca canlı yayında ağladı
Bakan Kacır, Togg'un yeni modeli T10F'yi test etti